Állítólag már az állatvédők is felfigyeltek arra, hogy a városhoz szokott szereplők nem úgy gondozzák az állatokat, ahogy az elvárható lenne.

Nem csak a reality szereplőinek van nehéz dolga a farmon, hanem az állatokat is megviseli az, ahogy időnként bánnak velük. Az állatvédő szervezetekhez már most – bő egy héttel az első adás után – megérkeztek az első panaszok, a tévénézők szerint ugyanis állatkínzás, ahogy a városi élethez szokott legények és lányok az állatokkal bánnak. Már Szilveszter gazda is megjegyezte, hogy sem az állatok etetése, sem a takarítása nem zökkenőmentes, szerinte az egyetlen megmaradt kecskét is „tönkretették" – írja a Bors

Forrás: RTL Klub

A csatorna viszont úgy véli, minden rendben van a gazdaságban. „A műsor készítése során a lehető legnagyobb gondot fordítjuk a helyszínen lévő állatok jólétére és épségére. Az orvosunk naponta ellenőrzi a játékosokkal együtt élő állatok állapotát, és úgy látja, hogy a játékosok rendesen gondozzák azokat" – tudatta a lappal a csatorna marketingkommunikációs osztálya. Azt is közölték, hogy eddig nem kellett beleavatkozni az etetésbe, és a tisztán tartásba, mivel a játékosok jól végzik a dolgukat, a jószágok elegendő élelmet és megfelelő ellátást kapnak.