Szexuális bűncselekménnyel vádolták meg az ENSZ békefenntartóit

Forrás: Thinkstock -
békefenntartó Közép-afrikai Köztársaság szexuális bántalmazás ENSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő még hétfőn jelentette be, hogy több nemi erőszakról szereztek tudomást a közelmúltban, melyeket marokkói, és burundi kéksisakosok hajtottak végre a Közép-afrikai Köztársaság területén.

Franciaország 2015 óta vizsgálja a hasonló eseteket. Az AIDS-Free World civil szervezete arról számolt be, hogy az ENSZ Gyermekvédelmi Alapja (UNICEF) körülbelül 98 lánnyal beszélt, akiket kéksisakosok bántalmaztak szexuálisan - írja az Allafrica.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Pár lány szerint 2014-ben a Sangaris egyik parancsnoka kikötözte, meztelenre vetkőztette, és egy kutyával való közösülésre kényszerítette őket.

Az ENSZ kemény fellépést ígért a hasonló esetek felszámolása érdekében.

Sokk! Egy 8 éves kisfiú holttestét találták meg egy autó hátsó ülésénhttp://www.life.hu/news/20160330-sokk-8-eves-kisfiu-holttestet-talaltak-meg-egy-auto-hatso-ulesen.htmlA német Bild értesülései szerint húsvét hétfőn egy nyolcesztendős kisfiú holttestére bukkantak a rendőrök egy szürke Opel hátsó ülésén Frankfurtban.NewsThinkstockEddie Irvine: "Ezért lett Michaelből hétszeres világbajnok"http://www.life.hu/news/20160330-michael-schumacher-csapattarsa-eddie-irvine-oszinten-meselt-a-vilagbajnokrol.htmlA Ferrari egykori versenyzője többször is együtt dolgozhatott a világhírű Forma-1-es pilótával. Szerinte nincs jelenleg olyan ember, aki megközelíteni Michael Schumacher tudását. News--Meghalt az Oscar-díjas színésznő, Patty Dukehttp://www.life.hu/news/20160330-patty-duke-oscar-dijas-szineszno-meghalt.htmlA csodatevő című filmjéért elismert filmsztár a hírek szerint hosszas betegeskedés után, vérmérgezésben hunyt el. 69 éves volt. News--Élő kapcsolás! Így élnek hazánk gólyái az otthonukban http://www.life.hu/news/20160330-magyarorszag-golyai-nezz-be-eloben-a-madarak-feszkebe-fekete-golyak-nemzeti-park.htmlMagyarországon több megyében is működik egy olyan kamerarendszer, mely segítségével te is élőben megnézheted a hazánkban élő madarak fészkeit. NewsOrigoTragédia! Újabb fiatal versenykerékpáros vesztette életét http://www.life.hu/news/20160329-elhunyt-daan-myngheer-belga-kerekparos.htmlSzívroham következtében hétfőn este meghalt Daan Myngheer belga kerékpáros, aki még szombaton lett rosszul Korzikán. Egy nappal korábban hunyt el honfitársa, Antoine Demoitié, rajta motoros gázolt át a Gent–Wevelgem viadalon. News--Összevesztek a pilóták: Ezért haltak meg az Oroszországban lezuhant repülő utasaihttp://www.life.hu/news/20160328-osszevesztek-a-pilotak-ezert-haltak-meg-az-oroszorszagban-lezuhant-repulo-utasai.htmlEmberi hiba, konkrétan a robotpilóta kikapcsolása, majd a gép pilótái között a kézi vezérlés közben kitört konfliktus okozhatta március 19-én a FlyDubai légitársaság utasszállítójának katasztrófáját Rosztov-na-Donuban.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.