A műsorvezető néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy nem folytatja munkáját a TV2-nél. Az Összezárva Friderikusszal című produkció viszont már készen állt az újabb forgatásokra, ami miatt lehet, hogy kártérítést kell fizetnie a tévésnek.

Friderikusz indoklása szerint olyan helyzet állt elő a csatornánál, amihez nem kívánja a nevét adni, ezért az ő nevével fémjelzett, sikeres műsornak sem lesznek újabb részei. Hajdú Péter akkor így reagált a műsorvezető távozására: 

Forrás: MTI/Földi Imre

“Friderikusz Sándor felmondását eddig sem és ezután sem fogom kommentálni. S bár a döntésével komoly nehézséget okozott a produkciónak, ettől függetlenül Sándort tisztelem és kimagasló tehetségű televíziósnak tartom!“ 

Forrás: Istvan Ruff

A Bors információi szerint azonban a hirtelen távozás miatt kártérítést követelhetnek Friderikusztól, ugyanis a műsor indulásához már mindent leszerveztek. Készen állt a díszlet, a csapat, és a vendégek is, állítólag ennek költségét akarják megfizettetni a műsorvezetővel.

“Sándorral peren kívüli egyezségre törekszünk, ő is korrektül áll ehhez. A kollégák pénzéről van szó, ennél többet nem szeretnék mondani” – válaszolta a lapnak Hajdú Péter.