A tegnap reggeli Morning Show-ban adott hangot gondolatainak Balázs és két kollégája, Vadon Jani és Rákóczi Feri.

Balázsék minden szempontból igyekeztek megvizsgálni a kialakult helyzetet. Sok kérdést felvetettek az üggyel kapcsolatban, miközben hangot adtak aggályaiknak is. Balázs elmondta, nem tud egyetérteni azokkal, akik szerint Kiss László már megbűnhődött a tettéért. A műsorvezető hozzátette, hogy szakmai kvalitásait nem akarja, és nem is tudja megkérdőjelezni, de más országban azonnal le kellett volna mondania. 

Kiss László és Sebestyén BalázsForrás: MTI, Szabó Gábor/Origo

„Tételezzük fel azt a helyzetet, hogy mondjuk kiderül ez egy tanárról. Mit csinálna vele a magyar társadalom? Valószínűleg a fejét követelnék”  – mondta Balázs „Egy ember ellen, egy nő ellen, a teste és a lelke ellen ilyet elkövetni a legocsmányabb bűncselekmény” – folytatta a műsorvezető. 

 

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rákóczi Feri – annak ellenére, hogy Balázsék álláspontjával értett egyet – próbált a másik tábor fejével gondolkozni, ő képviselte az ellenpólust, akik szerint Kiss László leülte a büntetését, így joga van arra, hogy új életet kezdjen. Vadon Jani pedig a szülők szempontjából vizsgálta a helyzetet, azt mondta, ő biztosan nem vinné egy ilyen edzőhöz a lányát.

A műsorvezetők szerint az, hogy valaki tehetséges sportoló, még nem mentesíti a tette alól. Valamint azt is elmondták, hogy Kiss László védelmezése nem feltétlenül jó példa a gyerekeknek vagy éppen a társadalomnak.