"Verték és doppingolták a lányomat" - Tovább gyűrűzik az úszóbotrány

úszás doppingolás vitamin verés szülő szteroid lány sport gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szülő, akinek lánya a nyolcvanas években volt tagja egy fővárosi úszóklubnak, kitálalt az uszodákban régóta köztudott, s a sportágat beárnyékoló titkokról.

A gyerekek tudta nélkül szedették velük a szteroidokat, az egyébként elismert edző pedig rendszeresen verte a gyereket - állítja a Blikknek adott interjújában Gyurán János, akinek lánya a nyolcvanas években egy nagy múltú fővárosi úszóegyesület tagja volt. A gyógyszerkutatóként dolgozó édesapa a szülői munkaközösség vezetőjeként minden nap kint volt az uszodában, itt tudta meg, hogy a gyerekek vitaminnak álcázott szteroidokat kapnak.

Képünk illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Martin Schutt

Öt közismert magyar erőszakoló, aki megúszta

Vannak hivatások, amelyek dolgozóit a közvélemény ösztönösen felruházza bizonyos pozitív tulajdonságokkal: azt várnánk el, hogy egy tanárként, orvosként, esetleg vallási vezetőként dolgozó személy az átlagnál több szociális érzékenységgel és empátiával bír, hogy ezekre az emberekre felnézhetünk, és példaképként állíthatjuk őket gyerekeink elé. Tévedés ne essék, jó esetben ez így is van, mégis: az utóbbi időben egyre több olyan történet lát napvilágot, amikor egy felelősségteljes pozícióban dolgozó ember brutális módon élt vissza hatalmával. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.