Gyülekeznek az esőfelhők, jön a hidegfront

Forrás: Thinkstock -
eső hidegfront időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rossz hírünk van! Csütörtökön elbúcsúzhatunk a napsütéses időtől, és napközben elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 13, 18 fok között várható.

Csütörtökön a gyakran változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön több helyen, másutt szórványosan valószínű eső, zápor,

északkeleten zivatar is előfordulhat.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, egyre inkább keleten valószínű csapadék. A sokfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél hajnalra mérséklődik.

A hőmérséklet délután 13 és 20, késő este 9 és 14 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést is kiadott, ebben azt írták, a kora hajnali órákban északkeleten alakulhat ki néhol zivatar szélerősödés (55-65 km/h) kíséretében, napközben pedig északkeleten fordulhat elő nagyobb valószínűséggel helyenként zivatar, amelyhez jégdara és szélerősödés (55-65 km/h) társulhat. Az északnyugati szelet napközben helyenként 60-65 km/h körüli széllökések kísérhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.