Egy meleg pingvinpár mozgalmat indított a jogaik elfogadásáért

pingvin meleg állat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A berlini állatkert szóvivője szerint Stan és Olli a kezdetektől fogva egy párt alkotnak. Példát mutattak a hűség terén, sosem váltak külön, és még a szaporodási időszak közepette is kitartottak egymás mellett. 

A két hím pingvin azért került Berlinbe, hogy tevékenyen részt vegyenek a fajtamentési programban, ezzel segítve, hogy

többszörösen is apukák legyenek.

A kép illusztráció Forrás: Huzella Ádám

Ám hiába, az állatkert gondozói végül belátták, hogy ez nem fog működni, ezért Hamburgba vitték a párt. Oda, ahol már egy szintén meleg pingvinpáros élt, Juan és Carlos. Olli és Stan egyébként nevet is változtatott, most Kalle és Grobi néven szólítják a szerelmeseket - számolt be a The Local.

Mindenesetre Németországban a meleg pingvinek gyakorlatilag harcot indítottak a jogaik elfogadásáért, ugyanis nem Juan és Carlos, vagy Kalle és Grobi voltak az elsők között,

akiknek hivatalosan is elismerték a másságukat.

A bremerhaveni állatkertben még 2009-ben két hím pingvin adoptált egy tojást és együtt dolgoztak a családalapításon. Mivel a projekt sikeres volt, ezért mára lehetségessé vált, hogy azonos nemű pingvinpárok is adoptálhassanak tojásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.