Több mint harminc éven át volt a zenei élet meghatározó alakja Prince, akinek halála az egész világot váratlanul érte. A rajongói és a hírességek is kifejezték fájdalmukat, búcsúüzeneteik elárasztották a közösségi oldalakat. 

A legendás világsztár 57 évesen hunyt el, holttestére otthonában találtak rá. Valószínűleg drogtúladagolás okozhatta Prince halálát, akitől több ezer rajongója vett búcsút Minneapolis belvárosában annál a klubnál, ahol a sztár Purple Rain című filmjét forgatták. Rengetegen fejezték ki sajnálatukat a közösségi oldalon is.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

A Facebook szóvivője szerint a bejelentés utáni öt órában 25 millió felhasználó 61 millió bejegyzésben reagált a szomorú hírre. Twitteren is sokan búcsúztak az ikontól, több mint 6 millió posztban – írja az Origo. Obama kreatív ikonnak nevezte az előadót, és kifejtette, hogy szerinte kevesen gyakoroltak akkora hatást a zenére, és érintették meg olyan mélyen a hallgatóságot, mint a hirtelen elhunyt művész. 

Madonna szerint Prince megváltoztatta a világot, igazi látnok művész volt. 

Goldie Hawn is kifejezte fájdalmát, és úgy fogalmazott, Prince most az égi angyalok csapatához csatlakozott. Mick Jagger forradalmi művésznek, csodálatos zenésznek és zeneszerzőnek nevezte Prince-t, akinek a tehetsége határtalan volt. "Isten áldja ezt a kreatív óriást. Köszönök mindent Prince" - írta Paul McCartney a mikroblog portálon, míg Oprah Winfrey így búcsúzott: "Prince, a galambok most tényleg sírnak".