A sztárvilág is megható búcsút vett Prince-től

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter -
halál búcsú Prince közösségi oldal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint harminc éven át volt a zenei élet meghatározó alakja Prince, akinek halála az egész világot váratlanul érte. A rajongói és a hírességek is kifejezték fájdalmukat, búcsúüzeneteik elárasztották a közösségi oldalakat. 

A legendás világsztár 57 évesen hunyt el, holttestére otthonában találtak rá. Valószínűleg drogtúladagolás okozhatta Prince halálát, akitől több ezer rajongója vett búcsút Minneapolis belvárosában annál a klubnál, ahol a sztár Purple Rain című filmjét forgatták. Rengetegen fejezték ki sajnálatukat a közösségi oldalon is.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

A Facebook szóvivője szerint a bejelentés utáni öt órában 25 millió felhasználó 61 millió bejegyzésben reagált a szomorú hírre. Twitteren is sokan búcsúztak az ikontól, több mint 6 millió posztban – írja az Origo. Obama kreatív ikonnak nevezte az előadót, és kifejtette, hogy szerinte kevesen gyakoroltak akkora hatást a zenére, és érintették meg olyan mélyen a hallgatóságot, mint a hirtelen elhunyt művész.

Madonna szerint Prince megváltoztatta a világot, igazi látnok művész volt.

Goldie Hawn is kifejezte fájdalmát, és úgy fogalmazott, Prince most az égi angyalok csapatához csatlakozott. Mick Jagger forradalmi művésznek, csodálatos zenésznek és zeneszerzőnek nevezte Prince-t, akinek a tehetsége határtalan volt.

"Isten áldja ezt a kreatív óriást. Köszönök mindent Prince"

- írta Paul McCartney a mikroblog portálon, míg Oprah Winfrey így búcsúzott: "Prince, a galambok most tényleg sírnak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.