Előzetes letartóztatásba helyeztek hétfőn három garabonci férfi, akik a hétvégén a keszthelyi Balaton-parton rátámadtak egy fiatal nőre és barátjára. Egyikük megerőszakolta a védekezésre képtelen 17 éves lányt.

Gyakorlatilag tetten érték a rendőrök azt a férfit, aki egy 17 éves lányt erőszakolt meg Keszthelyen még szombatra virradó éjjel. A gyanúsított és két társa azóta már előzetes letartóztatásban van.

Képünk illusztráció.Forrás: AFP / PhotoAlto / Frédéric Cirou

 A támadás a balatoni strand közelében történt. A lányra és barátjára három garabonci férfi rontott rá - ketten közülük 21 évesek, egyikük 27. A támadók először "házi pornóvideó" készítését ajánlották nekik, de a pár tiltakozására az egyik férfi a fiút pofon vágta és megrúgta, majd elkergette. Társa ezután erőszakolta meg a 17 éves lányt. A továbbiaknak az vetett véget, hogy a fiú időközben

rendőrökkel tért vissza a barátnőjéhez.

A Keszthelyi Járási Ügyészség előterjesztésére hétfőn előzetes letartóztatásba került mindhárom férfi 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak miatt.