Az Oscar-díjas színésznő és az ENSZ jószolgálati nagykövete vendégtanár lesz a a London School of Economics mesterképzésén - jelentette a brit egyetem.

Színésznő volt, mostanában rendezőként, illetve az ENSZ jószolgálati nagyköveteként ténykedik, mindemellett pedig hat gyereket nevel Angelina Jolie, aki a napokban újabb megbízást kapott: a London School of Economics Center for a Women, Peace and Security (Nők, Béke és Biztonság) című mesterképzés vendégtanáraként jelentette be a neves intézmény. 

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jason Merritt

A nőkre és a nők jogaira összpontosító központot tavaly nyitotta meg Angelina Jolie és William Hague volt brit külügyminiszter, aki szintén vendégprofesszora lesz az egyetemnek. 

"Fontos, hogy bővítsük a párbeszédet arról, miként lehet előtérbe helyezni a nők jogait, miként lehet véget vetni a nőket aránytalanul sújtó bűncselekményeknek.Alig várom, hogy taníthassak és tanulhassak a diákoktól, és megoszthassam tapasztalataimat, amelyeket az ENSZ és a kormányok mellett dolgozva szereztem - fogalmazott Angelina Jolie a hivatalos közleményében.