Meghalt Solténszky Tibor

Forrás: MTI/Földi Imre -
oktató Solténszky Tibor rendező meghalt színpadi szerző dramaturg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Solténszky Tibor dramaturg, színpadi szerző, rendező, színész, tréner, oktató - jelentette a Szinhaz.hu.

Solténszky Tibor 1953-ban született. Az elmúlt években több oktatási projektet és szakmai tábort vezetett. Előadóként és válogatóként rendszeresen részt vett a kazincbarcikai Ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon, tanított a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában, a KIMI-ben, Kárpáti Péter drámaíró iskolájában, a Magyar Versmondó Egyesület szakmai felkészítő műhelyét irányította.

Forrás: MTI/Földi Imre

A felvidéki színjátszó képzés beindítójaként és rendszeres tanáraként is ismerték, továbbá a Soltis Lajos Színház stúdiójának és nyári táborainak, a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek, az ELTE média-szakának, és Dublinban, az EDERED európai ifjúsági színházi kurzusának is a tanára volt.

Észtországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban a King Baudouin Foundation és az Európai Kulturális Alapítvány megbízásából vezetett szakmai tréningeket. Több színházi képzési szakanyag kidolgozásában vagy lektorálásában vett részt (OKJ, színészszakmai vizsga, drámaérettségi követelményrendszer). A MASZK Színészkamarai Egyesület színészvizsgáin számos alkalommal működött közre vizsgabiztosként - foglalta össze munkásságát a Színhaz.hu.
11 éve nem volt ilyen! Akár szabad szemmel is megfigyelhető lesz a Marshttp://www.life.hu/news/20160523-a-mars-bolygo-akar-szabad-szemmel-is-lathato-lesz.htmlA kövektkező néhány hétben különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi - és még profi távcső sem szükséges hozzá!NewsOrigoFilmek, botrányok és teljes megőrülés - Íme, a cannes-i filmfesztivál legemlékezetesebb pillanataihttp://www.life.hu/news/20160523-a-69-cannes-i-filmfesztival-legjobb-pillanatai-fotosorozat.htmlLady Gaga bodyban, Susan Sarandon dekoltázsban, míg Palvin Barbi igazi hercegnőként vonult végig a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén. É ez még nem minden: íme, Cannes legemlékezetesebb pillanatai, képekben.News--Várszegi Lajos, Kiss László tettestársa: "Tagadjunk le mindent"http://www.life.hu/news/20160518-varszegi-lajos-kiss-laszlo-megeroszakolos-ugyenek-tettestarsa-azt-mondta-tagadjanak-le-mindent.htmlA nemrég előkerült bírósági iratok szerint Kiss Lászlóhoz hasonlóan Várszegi Lajos is arra biztatta a megerőszakolásban érintett társát, Lantos Lászlót, hogy hallgassanak, és tagadják le a történteket. News--Előadás közben halt meg a rekorder nagybőgőshttp://www.life.hu/news/20160517-jane-little-nagybogos-eloadas-kozben-a-szinpadon-halt-meg.htmlAz Atlantai Szimfonikus Zenekar 87 éves nagybőgőse, Jane Little előadás közben, a színpadon hunyt el. Ő volt az ugyanabban a zenekarban a leghosszabb ideje játszó muzsikus Guinness-rekorder. NewsOrigoKatalin hercegné megmutatta keményebb, harcosabb oldaláthttp://www.life.hu/news/20160518-katalin-hercegne-bokszolt-duke-mackenzie-vilagbajnokkal.htmlCambridge hercegnéje a jó ügy érdekében húzta fel a bokszkesztyűt, és ütögetett párat a világbajnok Duke MacKenzie-vel. Videó. News--Meghalt Dagobert bácsi hangja, Alan Younghttp://www.life.hu/news/20160521-alan-young-szinesz-aki-dagobert-bacsi-hangjat-kolcsonozte-meghalt.htmlA Misted Ed című sorozat és a Kacsamesék sztárja 96 éves korában hunyt el. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.