Számos olyan teremtmény létezik a földön, ami elképesztő méreganyagokat képes kibocsátani a szervezetéből. Íme, néhány gyilkos organizmus ezek közül, amelyek talán nem a legbrutálisabbak, de mindenképpen a legfurcsábbak közül valók.

A kacsacsőrű emlős

Emlős, de közben tojást rak, és inkább hüllőként él: halszerű szemei vannak, és napi 14 órát alszik. Ráadásul – emlősöktől szokatlan módon – mérget is termel. Nem pusztítja el azonnal áldozatát, hanem az a méreg hatására sokáig szenved, és végül teljesen legyengül.

 

Forrás: AFP/Torsten Blackwood

A kék sapkás ifrita a szárnyaival védi meg magát

A kék sapkás madár Új-Guineában él, és nem maga gyártja mérgét, hanem ételéből nyeri. Mérget termelő rovarokat fogyaszt, a mérget pedig a tollaiba keveri, így képes a szárnyaival bénítani. Ezzel a módszerrel távol tartja természetes ellenségeit és a parazitákat. Az ember számára a madár érintése zsibbadást, szédülést és tüsszögést okoz.

A kékgyűrűs polip a tenger mélyén gyilkol

A kékgyűrűs polipnak legalább három fajtája van, a mélytengeri ragadozók közül ők számítanak a legveszélyesebbnek. Gyönyörű állatról van szó, de érdemes inkább messziről csodálni. Ha nem provokáljuk, inkább menekül, mint támad, de támadás esetén veszélyes ellenfél: elég méreganyag van csápjaiban ahhoz, hogy akár 26 felnőtt embert is kivégezzen.