Íme, a természet legbizarrabb gyilkosai

Forrás: AFP/Torsten Blackwood -
állat kacsacsőrű emlős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos olyan teremtmény létezik a földön, ami elképesztő méreganyagokat képes kibocsátani a szervezetéből. Íme, néhány gyilkos organizmus ezek közül, amelyek talán nem a legbrutálisabbak, de mindenképpen a legfurcsábbak közül valók.

A kacsacsőrű emlős

Emlős, de közben tojást rak, és inkább hüllőként él: halszerű szemei vannak, és napi 14 órát alszik. Ráadásul – emlősöktől szokatlan módon – mérget is termel. Nem pusztítja el azonnal áldozatát, hanem az a méreg hatására sokáig szenved, és végül teljesen legyengül.

Forrás: AFP/Torsten Blackwood

A kék sapkás ifrita a szárnyaival védi meg magát

A kék sapkás madár Új-Guineában él, és nem maga gyártja mérgét, hanem ételéből nyeri. Mérget termelő rovarokat fogyaszt, a mérget pedig a tollaiba keveri, így képes a szárnyaival bénítani. Ezzel a módszerrel távol tartja természetes ellenségeit és a parazitákat. Az ember számára a madár érintése zsibbadást, szédülést és tüsszögést okoz.

A kékgyűrűs polip a tenger mélyén gyilkol

A kékgyűrűs polipnak legalább három fajtája van, a mélytengeri ragadozók közül ők számítanak a legveszélyesebbnek. Gyönyörű állatról van szó, de érdemes inkább messziről csodálni. Ha nem provokáljuk, inkább menekül, mint támad, de támadás esetén veszélyes ellenfél: elég méreganyag van csápjaiban ahhoz, hogy akár 26 felnőtt embert is kivégezzen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.