65 millió Tumblr-felhasználó jelszavát lopták el

Forrás: Thinkstock -
lopás jelszó Tumblr hacker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Internetes feketepiacon árusították több millió felhasználó jelszavát és e-mail-címét. Az adatok még a Tumblr mikroblogot ért 2013-as támadáskor szivárogtak ki.

A Tumblr nemrég jelentette be, hogy kiderült: 2013-ban feltörték az oldalt, így e-mail-címeket és jelszavakat is loptak hackerek a mikroblogtól.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Azt viszont nem közölték, hogy mennyi adatot lophattak el, ám egy biztonsági kutató, Troy Hunt a Motherboardnak árulta el, hogy körülbelül 65 millió egyedi e-mail-címet és hozzá tartozó jelszavat talált az internetes feketepiacon, ahol a Peace nevű hacker árulta őket. Egyébként ő az, aki korábban LinkedIn-jelszavakkal is kereskedett.

A jelszavakat titkosított formában tárolták, így bár a vevő megveheti a pakkot, de utána azokat még fel is kell törnie. Azonban ez különösen nehéz, ezért a hacker csak 150 dollárért, azaz 42 ezer forintért árulta a csomagot.

Tragédia! Meghalt Gombár Judit, Jászai Mari-díjas díszlet- és jelmeztervezőhttp://www.life.hu/news/20160531-meghalt-gombar-judit-diszlet-es-jelmeztervezo.html79 éves korában meghalt Gombár Judit, Jászai Mari-díjas díszlet- és jelmeztervező. NewsThinkstockNemzeti dohányboltban elégítette ki magát egy férfihttp://www.life.hu/news/20160531-nemzeti-dohanyboltban-nyult-magahoz-egy-afgan-ferfi.htmlA férfi, aki oltalmazotti státuszt kapott, hétfőn egy nemzeti dohánybolt eladónője előtt végzett önkielégítést. News--Az eltűnt repülő roncsait találta meg az egyiptomi hadsereghttp://www.life.hu/news/20160520-az-eltunt-repulo-roncsait-talalta-meg-az-egyiptomi-hadsereg.htmlA legfrissebb információk szerint az egyiptomi haditengerészet a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától találta meg az eltűnt egyiptomi repülő roncsait. News--A sportolók is félnek a Zika-vírustól - Kihagynák az olimpiáthttp://www.life.hu/news/20160530-a-sportolok-is-felnek-a-zika-virustol-kihagynak-az-olimpiat.html150 orvos és kutató nyílt levélben kérte a riói olimpia elhalasztását vagy annak áthelyezését a Zika-láz miatt, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint erre semmi szükség. Ennek ellenére a sportolók is félnek. NewsAFPMeztelen fotót kért a lánytól, aki egy zseniális trükkel leszereltehttp://www.life.hu/news/20160527-meztelen-fotot-kertek-a-lanytol-de-tuljart-az-eszukon.htmlEgyre gyakrabban hallani olyan internetes zaklatókról, akik folyamatosan meztelen képeket kérnek a lányoktól. A hiszékenyebbek bedőlnek, a cselesebbek viszont bosszút állnak. News--Presser Gábor nyilatkozott a 700 milliós Kanye West-perrel kapcsolatbanhttp://www.life.hu/news/20160523-presser-gabor-nyilatkozott-a-700-millios-kanye-west-perrel-kapcsolatban.htmlTovábbra is folyatódik a Gyöngyhajú lány című dal miatt indult 2,5 millió dolláros pereskedés, amit Presser Gábor indított Kanye West ellen. Presser nemrég megszólalt az ügyben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.