Melyik a világ legszennyezettebb országa? Meg fogsz lepődni

Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei -
légszennyezettség WHO szmog szennyezettség levegőminőség Egészségügyi Világszervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint Nigériában található a világ négy legszennyezzettebb városa.

Afrika gazdag élővilága és természeti csodái után kevesen gondolnák, hogy a kontinensen találhatóak a világ legszennyezettebb városai.

Onitshát már többször megválasztották a legszennyezettebb városnak Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei

Pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az itt élőknek teljesen megszokott a szmoggal teli levegő, a szemét és a szennyezett ivóvíz, különösen Nigériában. A felmérés szerint ugyanis a nigériai Onitsha a világ legszennyezettebb városa, ahol a szálló por szintje 30-szor magasabb, mint a WHO által javasolt köbméterenkénti 20 mikrogramm. Szintén a megengedett érték felett végzett Kaduna, Umuahia és Aba - mindegyikük Nigériában található.

Otthonaink szmogosabbak, mint a forgalmas utcák

Valószínűleg senki sem költözne szívesen Budapest legforgalmasabb útjának kellős közepén álló házikóba, hiszen a hajnali óráktól eltekintve levegőt sem kapna a szmogtól. Ám téved az, aki azt hiszi, hogy csak egy forgalmas út melletti lakás levegője lehet szmogos - rengetegen élnek mérgező gázok és vegyszerek által szennyezett levegőben a saját lakásukban. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Ketten meghaltak, 57-en kórházba kerültek drogtúladagolás miatt egy zenei fesztiválonhttp://www.life.hu/news/20160601-ket-ember-meghalt-es-57-korhazba-kerult-drogtuladagolas-miatt-a-sunset-music-fesztivalon.htmlEgyelőre nem tisztázták, milyen kábítószer okozta a 21 éves nő és a 22 éves férfi halálát a floridai Sunset Music Festivalon. NewsOrigoVécézni akart a férfi, akinek óriáspiton harapott a péniszébehttp://www.life.hu/news/20160526-atthaporn-boonmakchuay-ferfinek-beleharapott-a-peniszebe-egy-oriaspilota.htmlAtthaporn Boonmakchuay átélte minden férfi rémálmát: a thai férfi éppen a vécékagylón ült, amikor egy óriáspiton beleharapott legféltettebb kincsébe. NewsOrigoEgyetemi tanár lesz Angelina Jolie-bólhttp://www.life.hu/news/20160524-angelina-jolie-szineszno-rendezo-es-unesco-nagykovet-egyetemi-tanar-lesz.htmlAz Oscar-díjas színésznő és az ENSZ jószolgálati nagykövete vendégtanár lesz a a London School of Economics mesterképzésén - jelentette a brit egyetem. News--Balatoni álommunka: bruttó 1 millió forintért bulizhatod végig a nyarathttp://www.life.hu/news/20160525-alommunka-a-balatonnal-brutto-1-millio-forint-fizetessel.htmlA Magyar Turisztikai Ügynökség hirdette meg az állást, amellyel nem csupán átbulizhatod a meleg hónapokat, hanem még pénzt is kereshetsz közben - nem is keveset! News--Filmek, botrányok és teljes megőrülés - Íme, a cannes-i filmfesztivál legemlékezetesebb pillanataihttp://www.life.hu/news/20160523-a-69-cannes-i-filmfesztival-legjobb-pillanatai-fotosorozat.htmlSusan Sarandon dekoltázsban, míg Palvin Barbi igazi hercegnőként vonult végig a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén. És ez még nem minden: íme, Cannes legemlékezetesebb pillanatai, képekben. News--Felrobbanhatott a lezuhant egyiptomi géphttp://www.life.hu/news/20160525-a-lezuhant-egyiptomi-gep-felrobbant-az-igazsagugyi-szakerto-szerint.htmlSzakértők szerint robbanásra utalnak a múlt hét csütörtökön lezuhant EgyptAir repülőgép roncsai közül előkerült emberi maradványok. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.