Rossz hírünk van! Csütörtökön elbúcsúzhatunk a napsütéses időtől, és napközben elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 19 és 24 fok között várható.

Csütörtökön gyakran lesz gomolyfelhős az ég, írja a Köpönyeg.hu. Hajnalban és reggel keleten és a középső tájakon többfelé várható kiadós eső, zápor, néhol beágyazott zivatar. Késő délelőtt és a déli órákban átmenetileg kevesebb helyen fordul elő csapadék, majd délutántól újra több helyen törhet ki zivatar, fordulhat elő zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Pénteken a többórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, és főleg északon alakul ki zápor, zivatar.

24-25 fok körüli kellemes kora nyári meleg valószínű.

Szombaton folytatódik a változékony kora nyári idő: a délelőtti napsütést erős felhősödés követi, és északkeleten sokfelé, máshol elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Erősödik a nappali felmelegedés: délután 23-29 fok lesz.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Vasárnap a magasra törő gomolyfelhőkből sokfelé várható zápor, zivatar. Jégeső és felhőszakadás is előfordulhat. A szél északnyugatira fordul és néhol megerősödik. A zivatarokat viharos kifutószél jellemezheti.

Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben.

Hétfőn és kedden északkelet felől szárazabb levegő érkezik hazánk térségébe, így már csak helyenként lehet zápor, vagy zivatar. Sok napsütésre van kilátás, és marad a kellemes 24-26 fok körüli hőmérséklet.