Tragédia! Elhunyt Peter Shaffer drámaíró

Forrás: Thinkstock -
Amadeus halál színház drámaíró Equus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angol drámaíró, az Equus és az Amadeus című darabok szerzője 90 éves korában hunyt el. 

Kilencvenéves korában meghalt Peter Shaffer angol drámaíró, az Equus és az Amadeus című színművek szerzője - közölte az MTI. Rupert Lord, Shaffer ügynöke közölte, hogy a drámaíró hétfőn halt meg Délnyugat-Írországban, ahová barátaival, családjával utazott. Tájékoztatása szerint az író egy ideje beteg volt.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Shaffer 18 színművet írt, köztük a Mozart és Salieri vetélkedéséről szóló Amadeus című darabot, amelyből 1984-ben film készült Milos Forman rendezésében. Az alkotás nyolc Oscar-díjat kapott, Shaffer a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó díjat vehette át. Ugyanebben az évben Golden Globe-díjat is kapott legjobb forgatókönyvíróként.

Számos rangos kitüntetéssel ismerték el munkásságát. 2001-ben II. Erzsébet brit uralkodó lovaggá ütötte, 2007-ben az írót beiktatták az Amerikai Színház Hírességek Csarnokába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.