Puskás Peti az egyik mentora az RTL Klub tehetségkutatójának, ő is ott fog ülni Tóth Gabi, ByeAlex és Gáspár Laci mellett a hatodik X-Faktor-ban. Az énekes úgy érzi, megmászta a szamárlétrát és helye van a zsűriszékben, de a kemény kritikákra még fel kell vérteznie magát - erről mesélt az Origónak.

"Lehet, hogy ez nagyképűen hangzik, de nagyon sokszor megfordultam már az RTL Klubnál, mikor mentorokat kerestek, voltam mentorsegéd, énekelték a dalomat a műsorban, extra produkcióként szerepeltünk az együttessel az X-Faktor színpadán, egy karácsonyi dalt is írtunk a produkciónak, úgy érzem, a szamárlétrát végigjártam. Mikor újra eljött a lehetőség, gondoltam, megpróbálom idén is.Beültem, és azt éreztem, hogy zsűritag leszek.Olyan jól működtünk együtt, hogy abban is biztos voltam, hogy Tóth Gabi, ByeAlex és Gáspár Laci ülnek majd mellettem" - mesélte.

X-faktor 2016, sajtótájékoztatóFotó: Hirling Bálint - Origo

Szellemes, vidám pillanataik voltak már, de mint mondta, belengi a zsűrit a feszültség. "Egyrészt korban nagyon közel vagyunk egymáshoz, másrészt a karrierünk is gyakorlatilag egyszerre indult, ésmi is ebben a tehetségkutatós generációban nőttünk fel.Azt gondolom, nagyon sokat változott a zeneipar az elmúlt tíz évben és nagyon jó irányba, mi ebbe születtünk bele, ezt kísértük végig. A zene négy különböző sarkán tevékenykedünk, én mainstream előadó voltam öt évvel ezelőtt, most már az underground arca lettem, amit nagyon élvezek, a fesztiválokat és koncerteket imádom. Úgy gondolom, jól rá tudunk majd látni a dolgokra, új gondolkodást tudunk vinni a műsorba."

Puskás Peti teljes interjúját itt olvashatod el.