Egyes híresztelések szerint már biztos, hogy természetes úton halt meg a 70 éves Aigner Szilárd. A boncolási jegyzőkönyv állítólag már elkészült, és ez alapján az elismert és közkedvelt meteorológusnak sem a szíve, sem korábbi műtétje nem befolyásolta váratlan és tragikus halálát.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Aigner Szilárd múlt hétfőn hirtelen hunyt el, semmi előjele nem volt a tragikus eseménynek. Az időjós egy hete még családjával ünnepelte boldogan a 70. születésnapját, ám másnap már nem tudta felvenni a munkát. Otthonában lett rosszul, és hiá­ba volt vele felesége, a mellette utolsó pillanatig kitartó Pártai Lucia, végül a kiérkező mentők sem tudták már megmenteni az életét.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Állítólag gyászoló felesége és két lánya, Éva és Lucia azóta is értetlenül áll a váratlan tragédia előtt, hiszen az időjósnak tavasszal ugyan volt egy műtétje, a későbbi kivizsgálások során a híresztelések szerint makkegészségesnek találták, közérzete és hangulata is kiegyensúlyozottnak tűnt. Bár korábban jelentek meg hírek arról, hogy esetleg szívroham is okozhatta hirtelen bekövetkezett halálát, a család ezt sosem erősítette meg.

"A hivatalos jegyzőkönyv ugyan még nincs a birtokunkban, de az már biztos, hogy apukám szíve tökéletesen működött, így teljesen kizárt, hogy szívrohamban halt volna meg. Sőt a korábbi műtétje sem befolyásolta halálát, teljesen természetes halállal halt meg" - magyarázta a Blikknek Aigner kisebbik lánya, Lucia, aki azt is elmondta, hogy édesapja a korábbi hírekkel ellentétben valójában sosem szenvedett depresszióban.

"Apu egy nagyon komoly, de jó humorú ember volt. Imádta a munkáját és a családját. Valóban nyomasztotta az itthoni közéleti helyzet, és bár sokszor elkeseredettnek tűnt, soha nem szorongott vagy fordult magába.

Mindig kitartott a saját véleménye mellett, amelyet vállalt, és nyilván ez hozzájárulhatott ahhoz, hogy az utóbbi években sajnos már nem szerepelt a képernyőn.”

Forrás: Youtube

Úgy tudni, Aigner Szilárd özvegye, Pártai Lucia és két lánya, Éva és Lucia besokallt a nagy felhajtástól, inkább visszavonulva szeretnék gyászolni a népszerű meteorológust. Elképzelhető, hogy a gyászoló család még a tervezett nyilvános búcsúztatóról is lemond a békesség érdekében, hiszen állításuk szerint Aigner soha nem akart volna ekkora felhajtást halála után.