Az Egyesült Államokban először az orlandói tragédiát követően lépett életbe a Facebook ellenőrző funkciója, amelynek segítségével a túlélők jelezhették ismerőseiknek, hogy jól vannak.

Mint arról beszámoltunk, 50 halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely a floridai Orlando egyik melegbárjában történt vasárnap hajnalban. 

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gerardo Mora

A lövöldöző is meghalt, amikor pedig azonosították, kiderült, hogy a 29 éves Omar Mateen ellen az FBI már kétszer nyomozott, mert azt gyanították, szimpatizált az Iszlám Állammal. Bár Mateen apja szerint fia nem vallási vagy politikai indokból ölt, hanem inkább a melegekkel volt baja,

az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.

A történtek után a Facebook egyik hasznos funkciója is aktiválódott, és a helyszínen lévőknél automatikusan megjelent az értesítés, miszerint jelezzék ismerőseiknek, hogy jól vannak. Ez volt az első alkalom az USA-ban, amikor a közösségi oldal - sajnálatos módon - arra kényszerült, hogy ezt a funkciót használnia kelljen.

Forrás: Facebook

"Reméljük, hogy a funkció hasznosnak bizonyult, és ezáltal a tragédia elszenvedői gyorsabban értesíthették hozzátartozóikat a hogylétükről" - jelent meg egy Facebook-közleményben.