Gyászhír! Belehalt sérüléseibe a meglőtt brit képviselő, Jo Cox

Forrás: Thinkstock -
halál Jo Cox lövés támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belehalt sérüléseibe a brit Munkáspárt parlamenti képviselője. Jo Coxra háromszor lőttek rá, amikor fogadóórájáról távozott. A leedsi kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. David Cameron kormányfő elhalasztotta gibraltári látogatását a támadás miatt.

Nem élte túl a támadást Jo Cox brit képviselő, közölte a Skynews. A BBC korábban meg nem erősített jelentésekre hivatkozva azt írta a honlapján, hogy Jo Cox mellett egy férfit is megkéseltek. Szemtanúk később arról számolta be, hogy a támadó háromszor rálőtt a képviselőre, és többször megszúrta egy kb. harminc centis késsel.

A politikust a leedsi kórházba szállították, az intézményt fegyveres rendőrök őrzik.

A politikus a birstalli könyvtárból lépett ki, ahol a fogadóóráját tartotta, amikor a támadás történt. Szemtanúk szerint vérbe fagyva feküdt a járdán. Egy közeli bolt tulajdonosa úgy véli, a támadó a politikust várta, ő volt a célpont.

A rendőrség megerősítette, hogy az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 52 éves férfit. Később azonosították: egy Tommy Mair nevű birstalli férfiról van szó. A 41 éves, kétgyermekes politikus 2015 óta parlamenti képviselő.

A Munkáspárt árnyékkormányának kulturális minisztere a Twitteren azt írta, hogy egy szemtanú beszámolója szerint a támadó azt kiáltotta” Britain First” - ez egy szélsőjobboldali párt neve.

Más szemtanúk elmondták, hogy a tettes szép lassan elsétált a helyszínről - írta a Telegraph. A Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséért folytatott kampányt a támadás miatt felfüggesztik. Ehhez csatlakozott a maradás mellett kardoskodók tábora is

A támadás miatt David Cameron kormányfő elhalasztotta gibraltári látogatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.