Egy versenyző mintája pozitív lett a második olimpiai válogatóversenyen levettek közül – jelentette be kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A sportoló nevét nem hozták nyilvánosságra, de sajtóértesülések szerint a 23 éves D. Bence lehet az.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség kedden este jelentette be, hogy egy versenyző mintája pozitív lett a második olimpiai válogatóversenyen levettek közül, a pozitív mintát D. Bence produkálhatta. A sportoló egyébként tavaly tíz hónapos eltiltást kapott, mivel szervezetében kokaint találtak, a kábítószer használatát el is ismerte.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Kovács Tamás

Ezúttal nem járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák a nevét, de az Origo is úgy értesült, hogy róla van szó. Egyelőre azonban nem beszélhetünk dobbingvétségről. "Egyelőre nem beszélünk doppingvétségről, a sportoló kérheti a B próba elvégzését, és ha az igazolja az A minta eredményét, akkor lehet nyilvánosságra hozni a vétkes sportoló nevét" - mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője. Ha a B próba is ugyanazt az eredményt mutatja, az nagyon sokba kerül majd a kajakos szövetségének, milliókat fizethet vissza a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A sportoló ezzel ráadásul páros társát, Hufnágel Tibort is nagyon rossz helyzetbe hozta - írja a Blikk.