A színész előtt sűrű nyári hónapok állnak, így nem sok ideje jut majd pihenni. A Life.hu-nak terveiről és a rá váró munkákról mesélt.

Szabó Kimmel Tamás ritkán ad interjút, ám ezúttal kifaggattuk őt az előtte álló kihívásokról. 

Mesélj az előadásról, ami pénteken este a Kultkikötőben lesz látható!

A „Várj, míg sötét lesz!” nagyon izgalmas krimi, fordulatos a darab cselekménye. A történet egy vak lányról szól, aki véletlenül belekeveredik egy drogcsempészbanda üzletébe, akik megpróbálják egy furfangos történettel visszaszerezni azt, ami az övék. Ám a lány komolyabb ellenfélnek bizonyul, mint hitték. Kovács Patrícia remekül formálja meg a szerepet, igazan jó előadás, remek alakításokkal, nagyon szeretjük játszani. 

Forrás: Orlai Produkció

Milyen az általad megformált karakter?

Egy szerethető szélhámos, akinek komoly adóssága van, ezért bevállalja ezt a munkát, pedig nemrég szabadult a börtönből. Azt elárulhatom, nem úgy jön ki végül ebből a melóból, ahogy tervezte...

Kovács Patríciával milyen együtt dolgozni?

Patrícia kiváló színésznő, öröm volt nézni, ahogy lépésről lépésre megfejti a szerepet. Profi és pontos alakítás. Örülök, hogy együtt játszhatunk. 

Kedveled a szabadtéri előadásokat?

Már harmadszor fogok fellépni a Kultkikötőben, szeretem ezt a helyet, nagyon családias a légkör, és hihetetlenül tiszteletreméltó, ahogy Nagy Viktor és a kollégái működtetik. Szívvel, lélekkel, odaadással. A szabadtéri előadásnak pedig külön varázsa van. 

Forrás: Orlai Produkció

A Balatonhoz (Földvárhoz) van kötődésed?

A déli parton van nyaralónk, gyerekkoromban minden nyaramat a Balaton partján töltöttem. Imádom a Balatont. Földvár pedig a szívemhez nőtt, mert évről évre élvezem az ott töltött időt.

A családod veled tart az előadásra? Esetleg egy kis pihenésre jut időtök?

Mivel dolgozni megyek Földvárra, nem tartanak velem. Idén már jutott időnk pihenésre, és reménykedem, hogy még lesznek szabad hétvégéim, és le tudunk majd jönni pár napra a Balatonhoz. 

A nyár munkával telik, vagy lesz időtök hosszabb nyaralásra?

Folyamatosan forgatok szeptember közepéig két új nagyjátékfilmben. Az egyiket Mundruczó Kornél rendezi, a másikat Csupó Gábor. Aztán augusztusban elkezdek egy új előadást próbálni az Orlai Produkciós Iroda gondozásában. Talán októberben veszek levegőt legközelebb.