A repülőtéri, a fővárosi és a Pest megyei tűzoltók egyszerre dolgoznak több helyszínen, hogy megfékezzék a több ezer négyzetméteren pusztító tüzet.

Több ezer négyzetméteren ég a száraz fű Monor és Budapest között a vasúti töltés oldalában - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque

A fővárosi tűzoltók Szemeretelep és Vecsés állomások környékén oltják az égő aljnövényzetet, Monoron pedig riasztási fokozatot is emeltek a helyi hivatásos tűzoltók, mert a tűz egy gabonatáblát is veszélyeztet. Közben a repülőtéri tűzoltók is megérkeztek a helyszínre, hogy a többiekkel együtt próbálják megfékezni a lángokat.

A Mávinform közlése szerint Pestszentlőrinc és Vecsés között a tűzoltóság lezáratta mindkét vágányt,

áll a vonatforgalom a ceglédi elővárosi vonalon.

A debreceni és a szegedi vonatoknak kényszerűen az állomásokon kell várakozniuk. Kavalecz Imre kommunikációs szakértő elmondta:

órás késésekkel kel számolni,

de van olyan szerelvény, amely már kilencven perce vesztegel.

A katasztrófavédelem honlapján az olvasható: Budapesten a repülőtér D portájánál volt a legnagyobb tűz, ahol hat hektáron égett a gaz, de a tűzoltók ott már utómunkálatokat végeznek, a rajok egy része pedig Vecsésre vonult át, ahol a vasútállomásnál és a bevásárlóközpont mögött is ég a tűz, és gumi is meggyulladt.

Monoron a Mária utcánál a lakók oltották el a tüzet,az Ipar utcánál, a város külterületén viszont még most is ég a vasúti töltés; az oltásban a monori, a nagykátai és a fővárosi hivatásos, valamint a gyömrői és a nyáregyházi önkéntes tűzoltók vesznek részt - közölték.