Balaton Sound: mielőtt rosszul lettek, mindent lefotóztak, levideóztak a lányok

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
Balaton Sound 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, két ájult lányt találtak a Balaton Sound sztárjainak öltözőjében, de sajtóértesülések szerint összesen hat fiatal tartott a DJ-párossal a koncert után. A zenekar a nyilatkozatában azt írta, nincs közük az eszméletlen lányokhoz, akik közül az egyik egy ismert tévés, Bényi Ildikó gyermeke. Az, hogy mi történt, a backstage kamerafelvételeiből kiderül majd, de időközben megszólalt az egyik lány is az üggyel kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint a nyomozást megkönnyítheti, hogy több videofelvétel és fénykép is készült az öltözőben, tehát a lányok telefonjában vannak a bizonyítékok.

A telefonos felvételeket egymás mellé téve gyakorlatilag filmen nézheti végig a rendőrség, mi történt a zenekari tagok és a lányok között.

Nem sokat voltak a lányok a sztárok konténerében, hiszen alig telt el pár perc, és rosszul lettek. Persze ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy a telefonjaikkal fotókat és videót is készítsenek, amelyekkel nyilván a közösségi oldalakon szerettek volna büszkélkedni. Nos, ezek a felvételek most tökéletes bizonyítékok lesznek.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

„Úgy tudni, mind a hat lány telefonja kézben volt és működött, mindannyian folyamatosan fotóztak és videóztak a koncert közben és utána is. Ez azt jelenti, hogy a rendőrségnek nagy segítségére lesznek a filmek és a fotók, hiszen általuk könnyű lesz re­konstruálni, hogy időrendi sorrendben pontosan mi történt. Látni fogják, milyen tárgyak voltak az asztalon, volt-e ott drog, ki kínált itallal kit, amikor rosszul lettek a lányok, ki hogyan reagált. A felvételek segítségével viszonylag hamar megoldható lesz ez az ügy” – mesélte a Borsnak az informátoruk.

Mit tudunk eddig?

Szombaton este a Balaton Sound egyik fellépője, bizonyos DVBBS nevű duó két tagja előbb a színpadra, majd az öltözőjébe invitált hat fiatal lányt. A rajongók percek alatt rosszul lettek, amitől a zenekar tagjai bepánikoltak, és elmenekültek a helyszínről, egészen Budapestig, ahol repülőre akartak szállni, de a magyar rendőrség lekapcsolta őket. Jelenleg eljárás folyik ellenük drogbirtoklás miatt, de könnyen súlyosbodhatnak a vádak segítségnyújtás elmulasztása és drog átadása miatt is, ha az derül ki, hogy segíthettek volna a lányoknak, és ők kínálták meg a tiniket tiltott szerrel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.