örökbefogadás oroszlán Oroszlán Szonja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak rövid időre látogatott haza az Egyesült Államokból Oroszlán Szonja, de a közismerten állatbarát színésznő ezúttal sem tétlenkedik itthon: a budapesti Állatkerti Alapítvány programja keretében örökbe fogadta Basilt, a Budapesti Állatkert fenséges hímoroszlánját.

Oroszlán Szonja az örökbefogadáskor elmondta: számára nem volt kérdés, hogy ezt a gyönyörű nagyvadat fogadja örökbe, és így támogassa a budapesti Állatkerti Alapítványt, hiszen már korábban is volt egy örökbefogadott oroszlánkölyke.

Forrás: Hajdú D. András

Első ránézésre úgy tűnhet, az oroszlánokat a névazonosság miatt kedveli a színésznő,

pedig nem erről van szó: azért tartja különösen fontosnak ezt a fajt, mert a kritikusan veszélyeztetett ázsiai oroszlánok populációja mára alig néhány ezer egyedet számlál, és természetes életterük néhány száz kilométerre korlátozódik Ázsiában. Nem véletlen, hogy Magyarországon egyedül Budapesten láthatóak ezek a fenséges állatok. Basil, a hím 7, párja, a nőstény Kankai pedig 8 éves. Oroszlán Szonja elmondta, hogy az örökbefogadás nemcsak kitűnő ajándék lehet, hanem az állatok támogatásának is nagyszerű módja, amellyel ténylegesen a Budapesti Állatkert lakóinak mindennapi jóllétéhez, és egészséges életéhez járulhatnak hozzá a nevelőszülők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.