10 évet kapott a fiatal lányokat molesztáló alezredes!

Forrás: TV2/Tények -
TV2 Kreiner József Tények molesztálás börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Nem erőszakoltam meg a tanítványaimat" - ezt mondta az egykori alezredes, akit még 2013 decemberében tartóztattak le. 31 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, most megszületett az elsőfokú ítélet.

Bűnmegelőzési és drogprevenciós előadásokat tartott, valamint a diákok családi problémáinak megoldásával is foglalkozott Kreiner József, aki a vád szerint sokkal szorosabb viszonyt alakított ki néhányukkal.

Több lánynak vásárolhatott ékszereket, ruhát egy kis kedvességért cserébe. Volt, akit meg is rontott.

A vád szerint azzal nyerte el a gyerekek bizalmát, hogy segített nekik megoldani a gondjaikat, végül azonban étterembe vitte őket, és ajándékokat vásárolt nekik. A volt rendőr tagadja, hogy molesztálta volna a lányokat.

Forrás: TV2/Tények

31 hónapot töltött előzetes letartóztatásban Kreiner József, aki bevallása szerint ezalatt az időszak alatt nem magát, hanem családját féltette.

A Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elsőfokon 10 év fegyházra ítélte, és a másodfokú tárgyalásig hazaengedte gyermekeihez Kreiner Józsefet,

miközben megtiltotta, hogy elhagyja lakhelyét. Könnyek között vallott ártatlanságáról a Tényeknek. Azt mondja, neki tiszta a lelkiismerete. 21 éven át tanított, szinte az egész országban ismerik. "Rosszakarója mindenkinek lehet. Nekem is voltak olyanok, akik irigyelték, hogy én hogyan éltem a családommal. A gyerekeim mindig velem voltak, én pedig igyekeztem több lábon állni. A rendőri munkám mellett mindig foglalatoskodtam valamivel" - mondta az egykori rendőr, akiben a gyermekei tartották a lelket.

Forrás: TV2/Tények

Ügyvédjével fellebbeztek az elsőfokú döntés ellen. "A fellebbezésre nekünk már megvan a taktikánk, megvolt az korábban is, hogy mi lesz még. Lesznek bizonyítási indítványaink, amelyek egy részét az elsőfokú bíróság elutasította, de készülünk újabbakkal is" - mondta Kocsis Tamás ügyvéd.

Öt közismert magyar erőszakoló, aki megúszta

Vannak hivatások, amelyek dolgozóit a közvélemény ösztönösen felruházza bizonyos pozitív tulajdonságokkal: azt várnánk el, hogy egy tanárként, orvosként, esetleg vallási vezetőként dolgozó személy az átlagnál több szociális érzékenységgel és empátiával bír, hogy ezekre az emberekre felnézhetünk, és példaképként állíthatjuk őket gyerekeink elé. Tévedés ne essék, jó esetben ez így is van, mégis: az utóbbi időben egyre több olyan történet lát napvilágot, amikor egy felelősségteljes pozícióban dolgozó ember brutális módon élt vissza hatalmával. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.