Schobert Norbi, Rubint Réka, Sarka Kata, Vajna Timi, Sebestyén Balázs – csak pár azok közül, akik bármikor beteg gyermekek ágya mellé ülnek mesélni, vagy ha kell, azonnal pénzzel segítenek.

Rubint Rékának nemrég szívszorító élményben volt része, amikor Bárány Attilával meglátogatták a 24 éves Dávidot, aki 4 éves kora óta izomsorvadással küzd. A fiú hosszú évek óta harcol az életéért édesanyja emberfeletti segítségével. „Sokat beszélgettünk Dávid édesanyjával - mert Dávid alig érthetően, már csak suttogva tud kommunikálni - aki 20 éve azért küzd, hogy szebbé, jobbá tegye "kicsi" fiának a mindennapjait. Mesélt a múltról, a mosolygó, egészséges kisfiúról, aki 4 évesen beteg lett. Mesélt a tragédiáról... amikor Dávid öccsét 3 évesen egy mandulaműtét után eltemette. Folytak a könnyei, és vele együtt az enyémek is!" – írta Réka a kép mellé.

Rubint Réka, Dávid és Bárány AttilaForrás: Rubint Réka

Péter Sramek szintén járt a fiúnál, akivel elkészítette közös fotóját. Az énekes mindig kapható, ha jótékonykodásról van szó.

Dávid és Péter SramekForrás: Péter Sramek

Schobert Norbi megdöbbent, amikor megtudta, hogy menthetetlen, haldokló gyerekek veszélyben vannak, mert nincs tb-lehetőség támogatni a gyermek hospice-t. A fitneszguru várta a hazai TOP 100-ban lévő leggazdagabb emberek jelentkezését, de nem tettek semmit. Az intézményvezető szerint áram néha lekapcs, számlák inkasszó alatt, utolsó nővérek felmondásban. Léptem. Nem, nem reklámot szeretnék, mint ahogy a másik beteg fiúnál sem, hanem, hogy utánozzanak végre ebben is. Nem csupán az Update termékeket kell majmolni, hanem a lehetőséget, hogy jobban érezd magad. Igen. Ez egy figyelemfelhívás volt a Dóri Házra" – írta Norbi a közösségi oldalán, aki 1 000 000 forintot utalt át  a Dóri Házat üzemeltető Szemem Fénye Alapítványnak.

Sarka Kata egy beteg kislányt lepett meg a kórházban, akinek mesét olvasott fel. A kis csöppség örült a hatalmas meglepetésnek, és olyan cukin kuporodott Kata mellé, mintha mindig is ismerték volna egymást.

Sarka Kata nagy meglepetést okozottForrás: Sarka Kata

Vajna Timi gyakran jótékonykodik férjével, Andy Vajnával. A modell, többek között, A fogadj örökbe egy macit alapítvány egyik támogatója. „Örökbe fogadtam Palvin Barbara és Törőcsik Mari maciját az alapítvány megsegítésére.  Úgy gondoltam, hogy ezek a macik ebben a kávézóban lennének a legjobb helyen (eddig nálunk laktak), így jövő héttől ti is megcsodálhatjátok őket. Reméljük, hogy minél több ilyen hely nyílik majd Magyarországon, és ezúton is gratulálunk Kárász Róbertnek, aki időt és munkát nem kímélve, hónapok óta azon dolgozott, hogy ez a nagyszerű ötlet megvalósuljon" - írta Timi a kép mellé.

Andy Vajna, Kárász Péter és Vajna TimiForrás: Vajna Timi

A Morning Show nagyágyúi ott segítenek, ahol tudnak. Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri legutóbb arra kérték kétmilliós rajongótáborukat, hogy felajánlásaikkal járuljanak hozzá egy 10 éves leukémiás kisfiú, Dani steril szobájának a kialakításához. Az akció pedig olyan jól sikerült, hogy a kisfiú és a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány számláira összesen közel 10 millió forint érkezett, amiből nemcsak Dani, de 11 további rászoruló szobája készülhet el.

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi FeriForrás: morningshow.eu

„Úgy gondolom, nem kell személyes érintettség ahhoz, hogy mélyen megérintsen egy ilyen történet. Mind a hárman nagyon elszomorodtunk, amikor olvastuk Edit levelét. Amikor hazamentem, azt gondoltam magamban, hogy lehetnek akármilyen rosszak a gyerekeink, hozhatnak gyengébb jegyet az iskolából, csak ez ne történjen soha. Ennél szörnyűbb nincs, ezt a hallgatók is megerősítették a hozzászólásaikkal és a felajánlásaikkal. Volt, aki csak pár száz forintot küldött, de biztos, hogy azt szívből tette" – mondta Feri.