Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt spanyol élettársa a kelet-spanyolországban Benicássim településen szerdán, és megsebesítette közös gyerekeiket is - közölték a spanyol hatóságok.

Meggyilkolta magyar élettársát a spanyol férfi, két közös gyermeküket is megsebesítette. A 13 éves kisfiú állapota súlyos, a 11 éves kislány könnyebben sérült meg, mindkettőjüket a közeli Castellón kórházában ápolják - részletezte Juan Carlos Moragues, valenciai kormánymegbízott, aki az ügyről tájékoztatást adott a sajtónak, hozzátéve, hogy már keresik a gyerekek rokonait.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A pár szomszédait megdöbbentették a történtek, azt mondták: sosem hallottak veszekedést a lakásból. Ugyanakkor ennek ellentmond az egyik közeli kávézójában dolgozó nő nyilatkozata, aki szerint az áldozat többször is azt mondta egy közös barátnőjüknek, hogy fél. A nyilvánosságra hozott információk szerint a 43 éves áldozatot Krisztinának hívták, és egy idősotthonban dolgozott. A magyar nő halála felháborodást keltett egész Spanyolországban, ahol idén ő a 26. halálos áldozata a nők elleni erőszaknak. A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI érdeklődésére közölte: a megölt nő lánytestvére a városban tartózkodik, jelenleg ő van a gyerekek mellett, akik magyar-spanyol kettős állampolgárok. Az illetékes konzulátus felvette a kapcsolatot a gyerekek helyszínen lévő nagynénjével, folyamatos kapcsolatban állnak vele, és minden segítséget megadnak neki.