Tizenhét érmet hoznak haza a magyarok Rióból

bronzérem ezüstérem riói olimpia Rio de Janeiro olimpia 2016 2016 jóslat olimpia RioLife2016 aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhét érmet, öt aranyat, valamint hat-hat ezüstöt és bronzot jósolt a magyaroknak a jövő pénteken kezdődő riói olimpián az AP amerikai hírügynökség.

A szombaton kiadott lista szerint első lesz a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó 500 méteren, valamint a női kajaknégyes - ebben Szabó és Kozák mellett Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina ül -, továbbá Hosszú Katinka 200 és 400 méteres vegyesúszásban, valamint a súlyemelők plusz 105 kilós kategóriájában induló Nagy Péter.

Az olimpiai ötkarika a 2016-os riói nyári olimpia Olimpiai falujában, Rio de Janeiróban Forrás: MTI/AP/Leo Correa


Az AP szerint a címvédőként vízre szálló Kozák ezúttal másodikként zár majd K-1 500 méteren, és ezüstöt szerez a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó is 1000 méteren. E két egységen kívül az ugyancsak címvédésre készülő kardozó Szilágyi Áronnak, valamint a cselgáncsozó Tóth Krisztiánnak (90 kg), Cseh Lászlónak (100 m pillangó) és Hosszúnak (200 m hát) prognosztizál ezüstöt a hírügynökség.

A bronzérmesek közé teszi az AP a Horváth Bence, Szomolányi Máté 200 méteres kajak kettest, a párbajtőröző Szász Emesét, a kardozó Márton Annát, a kötöttfogású birkózó Lőrincz Tamást (66 kg), valamint Cseh Lászlót 200 méter pillangón és Hosszút 100 méter háton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.