A Viola Beach nevű indie zenekar összes tagja meghalt februárban egy autóbalesetben. Posztumusz megjelent albumuk most a brit lemezeladási lista élére került.

A fiatal brit zenészekből álló együttes bemutatkozó albumát a tagok családja adta ki. A kilenc dalt tartalmazó, a zenekar nevét viselő lemez stúdióban rögzített, illetve koncertfelvételekből válogat.

Forrás: Twitter/John Olsson

A zenekarnak négy tagja volt: az énekes Kris Leonard, a gitáros River Reeves, a basszusgitáros Tomas Lowe és a dobos Jack Dakin. Mind a négyen egyszerre haltak meg, mikor autójuk majdnem 25 métert zuhant egy autópálya hídjáról Stockholm közelében. Velük utazott a menedzserük, Craig Tarry is, aki szintén meghalt a balesetben. A zenekar egy zenei fesztiválra ment ki Svédországba, és másnap már Nagy-Britanniában adtak volna koncertet, nem sokkal később pedig az USA-ba utaztak volna.

Finn Reeves, a gitáros testvére az album sikerével kapcsolatban azt mondta BBC-nek, hogy a fiúk nagyon izgatottak lennének az első hely miatt, amiért keményen megdolgoztak.