Vízirendőrök mentették ki a kisgyermeket és az édesapját is a Balatonból kedden, a II. fokú viharjelzés idején. A kisfiú egy felfújható fotellal sodródott el messze a parttól, édesapja úszva próbált utána menni.

Szerencsére időben észlelték a vízirendőrök, hogy a balatongyöröki strand partjaitól nagyon messzire besodródott egy felfújható fotelen egy kisgyermek. Azonnal a megmentésére siettek, de mielőtt oda értek volna a kisfiú beleesett a vízbe, és elmerült.

Forrás: Origo

A kisgyermeknek sikerült feljönni a víz felszínére, de mire odaértek a rendőrök ismét merülni kezdett. Azonnal a fiúcska után nyúltak, sikerült elérniük, és kihúzniuk őt a vízből. Szerencsére az ijedtségen kívül nem esett baja. A rendőrök elindultak a szárazföld felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek, aki mint kiderült, a kisfiú édesapja, úszva indult gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kisgéphajóba emelték, mert az északi szél addigra már nagyon megerősödött és visszaúszni már nem lett volna ereje. Apát és fiát a rendőrök épségben a partra vitték, ahol biztonságba helyezték őket - írja a Police.hu.