Az elmúlt három hónapban már négyszer próbáltak II. Erzsébet királynő életére törni. Legutóbb egy 25 éves kínai férfit tartóztattak le, aki cipőjébe rejtett késsel próbált bejutni a királynő rezidenciájára.

Hang Zhang 25 éves kínai férfi elismerte, hogy valóban meg akarta ölni az uralkodónőt. Hiába a beismerő vallomás, a férfit mégis felmentették, mentális zavarokra hivatkozva. Az uralkodó család tagjai rettegnek, hiszen mint kiderült a palota biztonsági emberei nem végzik jól a munkájukat. Múlt héten ugyanis egy másik férfinak is sikerült bejutnia a drótkerítéssel megerősített kapun, és majd negyed óra elteltével vették csak észre az őrök, ahogy késsel a kezében a kertben sétál. 

Forrás: ZUMA Press/British Tourist Authority/Pawel Libera

"II. Erzsébet és Fülöp herceg rettegnek, hiszen tisztában vannak azzal, hogy sokan szeretnék őket holtan látni. A királynő egyébként a hálószobája előtt megdupláztatta az őrök számát és huszonnégy órás felügyeletet kért a palota két fő folyosójához.

Ennek ellenére sem tudnak nyugodtan eltölteni egyetlen éjszakát sem, emiatt azt fontolgatják, hogy végleg a skóciai Balmorali kastélyba költöznek, ahol sokkal nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat.– írja a Blikk.