Élő adásban kért bocsánatot Ryan Lochte

Forrás: AFP/Martin Bureau -
Rio 2016 olimpia 2016 úszó rablás Ryan Lochte hazugság bocsánatkérés botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Ryan Lochte élő televíziós adásban bocsánatot kért a braziloktól viselkedéséért.

"Sajnálom! Brazília nem ezt érdemelte" - mondta a Globo TV adásában a 32 éves sztár, aki egy hete azt állította, hogy három társával együtt fegyverrel rabolták ki őket, majd videófelvételek alapján kiderült, valójában ők randalíroztak és rongáltak meg egy benzinkutat Rióban.

Forrás: AFP/Martin Bureau

Lochte hozzátette, túlzásba esett, amikor a történetét elmesélte, felnagyított dolgokat, de kitart amellett, hogy nem hazudott. Egyúttal szeretne bocsánatot kérni három úszótársától, Jimmy Feigentől, Gunnar Bentztől és Jack Congertől, amiért őket - a történet miatt - rendőrségi kihallgatásra vitték Rióban és nem tudtak a tervezett időben hazautazni.

Az eset miatt előbb az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) kért bocsánatot a brazil emberektől és Riótól a négy úszó viselkedése miatt. Scott Blackmun, az USOC ügyvezetője közleményben jelezte, hogy a versenyzők viselkedése elfogadhatatlan volt és nem az Egyesült Államok csapatának értékeit tükrözi.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi eljárás indítását tervezi a négy amerikai úszó ellen.

Lochte és társai elfogadhatatlanul viselkedtekhttp://www.origo.hu/olimpia-2016/uszas/20160819-bocsanatot-kertek-az-amerikaiak-az-uszoik-elfogadhatatlan-viselkedese-miatt.htmlLochte-t Brazíliában tartották volna a hatóságokhttp://www.origo.hu/olimpia-2016/uszas/20160817-lochtet-braziliaban-tartottak-volna-a-hatosagok-olimpia.htmlÁllítják: Fegyvert fogtak Ryan Lochte-ra Rióbanhttp://www.life.hu/news/20160814-ryan-lochte-ra-z-olimpiai-bajnok-uszora-allitolag-ralottek-edesanyja-meselte-el.htmlLesd meg Ryan Lochte és Matthew McConaughey közös olimpia szelfijét!http://www.life.hu/news/20160813-ryan-lochte-uszo-es-matthew-mcconaughey-szinesz-kozos-olimpia-szelfit-lottek-rioban.htmlLochte: Biztosan ott lesz Phelps a következő olimpiánhttp://www.origo.hu/olimpia-2016/uszas/20160812-ryan-lochte-szerint-biztosan-ott-lesz-michael-phelps-a-kovetkezo-olimpian.htmlMi ez a frizura? Ryan Lochte a hajszínével sokkol a riói olimpián http://www.life.hu/trend/20160803-ryan-lochte-olimpikon-uszo-hajszinevel-sokkol-a-rioi-olimpian.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.