Monumentális, négyezer négyzetméteres komplexum épül a TV2 augusztus 27-én induló Star Academy című műsorához.

Százhúsz fős stáb dolgozik azon, hogy minden a helyére kerüljön az Akadémián és az élő showknak helyet adó ezer négyzetméteres stúdióban, ahova a legmodernebb hangrendszer épül be, amelyet többek között a U2, Elthon John, a Rolling Stones és Madonna is használ koncertjein. A munkálatok utolsó fázisába Vastag Csaba és Miskovits Marci vezetésével nyerhettek bepillantást a nézők a Mokka műsorában.

A Star Academy indulására 9 km hálózati kábelt és 6 km videokábelt fektettek le a közvetítéshez, a stábtagok pedig összesen 93 darab telepített iroda-konténerben végzik majd feladataikat a műsor ideje alatt.

A tehetségkutató énekesei augusztus 27-én lépnek először kamerák elé, az élő show-k helyszínéül szolgáló stúdióban a szakemberek semmit nem bíznak a véletlenre. Az ezer négyzetméter alapterületű helyiségben a showműsort 14 kamera közvetíti majd. A fiatal tehetségek a legmodernebb technika segítségével mutathatják meg, mit tudnak.

Star Academy stúdióForrás: TV2

A legjobb tizenhat énekes a hétvégén a 800 négyzetméter alapterületű Akadémiába költözik be, hogy minden nap az álmaiért dolgozzon. 53 kamera figyeli majd az énekesek mindennapjait, amit a nézők a napi összefoglalókban követhetnek a TV2-n. Az Akadémia felépítéséhez többek között 110 köbméter fenyő fűrészárut, 2100 négyzetméter gipszkarton lapot, 2400 négyzetméter gipszrost lapot, 2900 négyzetméter OSB lapot használnak fel. 300 kg szeg, kb. 30 ezer csavar tartja össze a szerkezeteket. Lámpatestből 50 különféle álló, függő és falikar kerül beépítésre.

Forrás: TV2

Augusztus 27-én láthatják a nézők először teljes fényében a TV2 beköltözős tehetségkutatójának gigantikus stúdióját. A húsz énekes már készül, hogy élőben bizonyítsa, érdemes arra, hogy beköltözzön az Akadémiába, és hazavigye a nyertesnek járó 24 millió forintot és a lemezszerződést. A fiatal tehetségek sorsáról a nézők a zsűrivel közösen döntenek, érdemes már most letölteni a TV2 Live ingyenes applikációját a hétvégi szavazáshoz.