Összeállításunkban megismerheted a riói olimpia megemlékezetesebb és legviccesebb aranyköpéseit, íme!

"Elfáradtam, rám férne pár sajtburesz!" - Nos igen, az előbbi mondat már lemoshatatlanul Kenderesi Tamás nevéhez tapadt, ezért sem véletlen, hogy helyet kapott a legmókásabb olimpiai pillanatok között az összeállításunkban.

A bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésénForrás: MTI/Illyés Tibor

De nemcsak Tominak, hanem Camille Lacourt francia úszónak is köszönhetünk egy remek momentumot. 

"Szun Jang lilát pisil. Ha ránézek a dobogóra, a rosszullét kerülget" - mondta kínai riválisáról, aki doppingeltiltása után nyert Rióban.

Camille LacourtForrás: Facebook/Camille Lacourt

"Próbálok a legnagyobbak közé emelkedni, oda, ahol Ali és Pelé van" - Usain Bolt jamaicai vágtázó, majd kilencedik olimpiai aranya után: "Tessék, én vagyok a legnagyobb."

"Már fájdalmasabb kijönni a medencéből, mint korábban, de a dobogón állni és a himnuszt hallgatni ugyanolyan csodálatos" - Michael Phelps úszó, aki 23 aranyéremmel búcsúzott az olimpiáktól.

A győztes amerikai váltó tagja, Michael Phelps a riói nyári olimpia férfi 4x100 méteres vegyesváltójának döntője után a Rio de Janeiró-i Olimpiai UszodábanForrás: MTI/AP/Rebecca Blackwell

"Talán minden tizedik generációnak van esélye látni egy olyan sportolót, mint Michael" - Phelps edzője, Bob Bowman.

"Te vagy az első itt, aki helyesen ejtette ki a nevemet. Még én sem vagyok képes rá" - viccelődött egy lengyel újságíróval Mike Krzyzewski, az amerikai kosárválogatott szövetségi kapitánya.

"Otthagytam az utcai versenyzést és a nagy pénzt, visszatértem ide, ahol ismét csak egy voltam a többi között. Mindent elölről kellett kezdenem" - Bradley Wiggins brit kerekes a pályakerékpárhoz való visszatéréséről, miután aranyérmet nyert társaival az üldözéses csapatversenyben - írja az Origo.