A laktózérzékenység nem egy divatos kifogás, amivel trendibbek lehetünk egy asztaltársaságban rendeléskor. Ez a fajta allergiás betegség sokak életét megkeseríti. Ha nem vigyázunk kellően és laktóz tartalmú ételeket juttatunk a szervezetünkbe, puffadást, görcsöket, hányást, hasmenést, fejfájást, szédülést, végtagfájdalmakat, esetenként pedig depressziót is okozhat.

Köböl Anitát sem kíméli ez a fajta allergiás betegség. Éppen ezért jelentett számára kihívást, amikor egy nemzetközi sajtverseny háziasszonyának kérték fel.

"Ráadásul másodszor kértek fel erre a szerepre! De így legalább megmutathatom, hogy laktózintoleranciával is lehet élvezni a tejes finomságokat. Fontos persze, hogy mértékkel fogyasszuk ezeket az ételeket. A másik, számomra fontos üzenet, hogy minden megvásárolt sajtválogatás kóstolódoboza után a szervezők száz forintot a Mozdulj! Közhasznú Egyesületnek juttatnak el."- mesélte a műsorvezető.

Köböl AnitaForrás: Ambrus Marcsi

Aniita kétségbe esett, amikor megtudta, hogy laktózintoleranciában szenved. Félt, hogy minden finomságot meg kell vonnia majd magától.

"Amikor megtudtam, nagyon megijedtem, mert rengeteg fehérjét fogyasztok, aminek egy része tejtermék, és azt hittem, hogy ezentúl teljesen le kell mondanom róla. Szerencsére erről szó sincs, hiszen ha valaki betartja az orvosok által előírt diétát, akkor a tünetek teljesen elmúlnak. Ez nagyon megnyugtató, mert rajongok a finomságokért, a jó sajtokat pedig egyszerűen imádom. Számomra roppant fontos, hogy egészségesen éljek, ezért sokat sportolok, kirándulok a párommal, és persze arra is odafigyelek, hogy milyen ételeket fogyasztok."- mesélte Anita a Borsnak.