A múlt héten befejeződött riói olimpián szerepelt két asztaliteniszező és egy íjász a szeptember 7-én kezdődő paralimpián is részt vesz.

A játékok honlapja szerint az egyesben már háromszoros paralimpiai bajnok lengyel asztaliteniszező, Natalia Partyka a riói paralimpiának is toronymagas esélyese. Ő csakúgy, mint Londonban, Rióban is szerepelt az épek között is.

Születési rendellenességből adódóan hiányzik a jobb alkarja és kézfeje, de ez nem akadályozza abban, hogy az épek között is megméresse magát. Négy éve az olimpián a legjobb 32-ig jutott, idén a csapatversenyben volt érdekelt, ahol az első fordulóban búcsúzott.

Natalia Partyka (balra fent) egyesben már háromszoros paralimpiai bajnokForrás: AFP/Juan Mabromata

Zahra Nemati iráni íjásznő nemcsak versenyzett az épek között, de ő volt országa zászlóvivője is az augusztus 5-i megnyitón. Az egykori tekvondós egy autóbaleset következtében kényszerült kerekesszékbe, és váltott a küzdősportról íjászatra. Négy éve a parasportolók között aranyérmet nyert, és idén is éremesélyes.

Zahra Nemati megvédheti londoni címétForrás: AFP/Jewel Samad

Melissa Tapper asztaliteniszező az első ausztrál sportoló, aki mindkét ötkarikás eseményen megméretteti magát. A karjában idegrendszeri problémával küzdő 26 éves sportoló négy éve a londoni paralimpián negyedikként zárt, a riói tornán pedig éremszerzés a célja.

Melissa TapperForrás: AFP/Jim Watson

A szeptember 7. és 18. közötti paralimpián 4350 sportoló vesz részt 165 országból. A magyar színeket 43-an képviselik