A sikertelen riói olimpiai szereplés után is szeretné folytatni a közös munkát Széles Sándor edzővel az úszó Gyurta Dániel.

A 200 méteres mellúszás londoni bajnoka Rióban már az előfutamban kiesett, és összesítésben csak a 17. lett. Az M1 Ma este című keddi adásában elmondta: szeretné folytatni a munkát Szélessel, ám a Széles által az edzőkollégákkal szemben megfogalmazott kritikákkal nem tud egyetérteni. 

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gyurta jelezte, hogy az elmúlt négy évben Széles olyan kevés edzést tartott neki, hogy egy kezén meg tudná számolni, és szeretnék, ha nemcsak a kritikáit fogalmazná meg, hanem elsősorban

belenézne a saját lelkiismeretébe, saját magába, hogy ő mit tett hozzá az elmúlt négy évben a felkészülésükhöz. Az úszó hozzátette: "szükségünk van rá, szükségünk van minden segítségre, nyilván ő dönti el, hogy szeretné-e folytatni, vagy sem."  Gyurta elmondta, hogy a riói úszása értékelhetetlen volt, mert négy másodperccel maradt el az olimpiai legjobbjától. Visszanézték már a versenyt, elemezték edzőivel az úszását és a felkészülést, de egy konkrét dolgot sem tudnak kiemelni, mi vezetett oda, hogy ilyen gyengén teljesített. Megjegyezte: hazai közönség előtt a jövő évi vb-n szeretne visszatérni a legjobbak közé. Széles közvetlenül Gyurta riói szereplése után hangsúlyozta: nem tudja vállalni a felelősséget, amiért a címvédő már az előfutamban kiesett 200 méteres mellúszásban. Szerinte meg kellene kérdezni Kovácshegyi Ferencet és Wirth Balázst, hogy ki a felelős. Hangsúlyozta: ő változatlanul elkészítette az edzésterveket, de az utolsó évben, amikor Gyurta egyre gyengébben úszott, az UTE sportolója más felkészülési program szerint tréningezett. 

Hónapokkal ezelőtt Hosszú Katinka is kiborult
Az úszónő egy sajtótájékoztatón tépte szét a Magyar Úszószövetség szerződés-tervezetét, mondván, nem tudja elfogadni, hogy a vb-promóciót szabják meg a támogatás feltételéül.