Élettársa gyermekét verte meg a férfi, aki olyan súlyos sérüléseket okozott a kisbabának, hogy az belehalt. A korábban már többször büntetett férfi rendszeresen verte a nő másik gyermekét is, ennek ellenére vele élt az anya.

A többször büntetett férfi 2012-ben költözött össze élettársával, akinek összesen öt gyermeke volt. A közös otthonba azonban csak hármat vitt magával, kettőt a nagymamánál hagyott az anya. Ő és a férfi is rendszeresen használtak drogokat - írja az Origo.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A férfi gyakran verte a gyerekeket, élettársa egyszer el is költözött tőle, azonban kibékültek és újra közös otthonban folytatták az életüket. A csemeték koszos ruhában jártak, a nagyobbak az iskolában szükséges felszereléseket sem kapták meg. Elhanyagoltak voltak, alig gondoskodtak róluk. Azon a napon, amikor a férfi megverte az akkor 9 hónapos gyermeket, drogot vett be, majd a nő az egyik ismerőséhez ment látogatóba. A gyerekek aludtak, a legkisebb egy babakocsiban, a másik kettő pedig ágyban.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

A férfi zenét hallgatott, de gyereksírásra lett figyelmes, ami nagyon feldühítette. Először a babakocsival együtt lökte az ajtóhoz a kicsit, majd kivette a kisbabát, és legalább egyszer közepes, de inkább nagy erővel ököllel megütötte. A gyermek rosszul lett a veréstől, a férfi megrázta, friss levegőre vitte, vízzel locsolta, de mivel nem javult az állapota, az orvosi ügyeletre vitte. Onnan került kórházba a csecsemő, mint kiderült koponyasérülése volt, és még aznap belehalt. A férfit életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság tettéért, legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az anyát, - mivel végig tudott arról, hogy az élettársa veri a gyerekeket, és ennek ellenére maradt vele, valamint még rá is bízta a kicsiket - 2 év börtönre ítélte a bíróság, amit azonban 4 évre felfüggesztettek.