Amióta kiderült, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt válnak, mindenki az okokat találgatja. Többen tudni vélik, hogy házasságuk megromlásának egyik oka az, hogy Angelina politikai karriert tervezget.

A brit sajtó arról cikkezett, hogy Jolie igen rangos tisztségekre pályázik: szeretne ENSZ-főtitkár lenni, amerikai szenátor vagy a brit felsőház tagja. Ő akar lenni az új Diana hercegnő.
 

Angelina Jolie Görögországban, az ENSZ megbízottjakéntForrás: AFP/Panagiotis Tzamaros

"Angelina alaposan áttanulmányozta Diana életének minden részletét, és azt gondolja, hogy folytatni tudná a munkásságát" - nyilatkozta a színésznő egyik barátja. Sőt, állítólag azt is a fejébe vette, hogy beházasodik az angol királyi családba. Köztudott, hogy András herceg szabad préda, de nem vele tölti Angelina mostanában az ideje nagy részét, hanem William Hague-gel, az egykori brit külügyminiszterrel. Ő a brit felsőház elöljárója, és valószínűleg segíteni tudja a színésznőt céljai elérésében. A férfi tavaly lemondott alsóházi mandátumáról azért, hogy több ideje legyen Angie oldalán harcolni a háborúkban elkövetett szexuális erőszak ellen. Arról egyelőre nincs hír, hogy az üzleti dolgaikon kívül más is összefűzné őket.