A Bors megkereste azt a hajléktalant, aki a Teréz körúton, a robbantás közvetlen közelében "lakik". A férfi a detonáció előtt eltűnt jól megszokott helyéről.

Varga Pál elmondta a lapnak, hogy a hajléktalanszállón volt akkor, amikor a robbantás történt. Éppen filmet néztek, amikor valaki átkapcsolt a hírekre. Ő azonnal felismerte a helyét, a meglepetéstől rosszul is lett, mentőt akartak hívni hozzá. Elmondása szerint már 16 éve él a Teréz körút 4. előtt, a tettes az ő kapujából indította a robbantást.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Pál azt is elmondta, hogy azért nem volt aznap este a jól megszokott helyén, mert nagyon gyenge volt, két hete alig evett valamit, és a szállósok addig könyörögtek neki, míg péntek este magukkal nem vihették. Nem igaz tehát, hogy a robbantás előtt küldték el a helyszínről.

Érdekes dolog, hogy a hajléktalan hátizsákját pár hónapja ellopták:
"Három hónapja ellopták innen a hátitáskámat, ezt a rendőrök is tudják. Azt mondták, a robbantó pont ugyanolyat használt. Túl sok a véletlen egybeesés. Az én hátizsákom, az én helyemen" – mondja a férfi.

Pál a két sérült rendőrt is ismerte, többször megálltak beszélgetni vele. Azt mesélte, mindketten nagyon kedvesek voltak, és biztos benne, hogy aznap is mentek volna hozzá, de – mint ismeretes – ő nem volt a helyén.