Alain Delon nem akar halála utáni árverést, eladja értékeit

Forrás: NORTHFOTO -
halál Alain Delon árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alain Delon "ki nem állhatja" az elhalálozás utáni árveréseket, ezért fokozatosan eladja vagyontárgyait: november 22-én 12 Rembrandt Bugatti-bronzszobrot árvereztet el Párizsban.

A Christie's aukciósház közlése szerint a francia filmcsillag mindig is csodálta Bugatti munkáit, az olasz művész tragikus sorsa mélyen megérintette. Bugatti 1916-ban az első világháború borzalmainak nyomása alatt 32 évesen öngyilkos lett.

Forrás: NORTHFOTO

"Bugatti élőbb, mint valaha" - hangsúlyozta Delon. Ettore Bugatti autótervező testvére elsősorban állatszobrairól ismert. Delon gyűjteményéből többek között egy leopárdpárt is eladásra kínálnak, értéküket 500-700 ezer euróra (155-216 millió forintra) becsülik. A 80 éves filmsztár festményeket, drága borokat, órákat és Ferrariját is értékesítette már árverésen.

Egy interjújában azt mondta, inkább pénzt hagy négy gyermekére, mint egyéb vagyontárgyakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.