Az év végén lejár a határidő, ha a nyomozó hatóságok szerint elég a bizonyíték, akkor vádemeléssel az ügyészség felé továbbítják Galambos Lajos aktáit. Az ügynek többféle kimenetele lehet, még az is, hogy Lajcsi visszakerül a börtönbe. 

"Megmondom őszintén, nem bánom, hogy nem kellett mostanában erről beszélnem. Kicsit volt időm fellélegezni. Tisztában vagyok vele, hogy még nincs vé­ge az ügynek, de jó volt nem gondolni rá. Decemberben jár le a nyomozásra adott határidő, ha jól tudom, akkor iratbetekintés lesz, és megtudjuk, mivel áll elő az ügyészség. Nem megyünk oda feltartott kézzel, mindent megteszünk, hogy bebizonyítsuk az ár­tatlanságomat. Nyilván nem lesz könnyű menet, de állok elébe. Azon dolgozom, hogy az igazság kiderüljön. Nem félek" - mondta a Borsnak Galambos.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

"Amit most tudni lehet, hogy több gyanúsítottat hallgattak ki, ötről nyolcra emelkedett a számuk. A vád nyilván szakértői véleményeket mutat majd be, ezzel mi szintén így vagyunk, nekünk is vannak szakértőink. Az üggyel kapcsolatban azonban most nem mondhatok többet, de de­cemberben lesz mit írniuk, az biztos" - nyilatkozza a lapnak dr Fröhlich Krisztián jogi képviselő.