Köpönyeg.hu szerint a héten már számolnunk kell a havazás esélyével.

A mai napon felszakadozni látszik a felhőzet, több helyen is kisüt majd a nap, ám a Dunántúl nyugati részében továbbra is tartós felhőzet lesz a jellemző. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul, míg a maximum 7 és 13 fok között várható.

Kedden többnyire felhős időre ébredünk, helyenként, kis körzetekben fog csak előbújni a nap. Sok helyen várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő területein havas esőre, havazásra is lehet számítani.

Sok felé megélénkülhet a szél is. Az északi minimum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul, míg délen 3-6 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 5-6 fok közé kúszik fel, a Tiszántúlon pedig 9-10 fok körüli értékre számíthatunk.

Szerdán, a délelőtti órákban a Tiszántúlon is felszakadozik a felhőzet, melyet napos idő követ majd, helyenként némi futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz némiképp hűvösebb idő. Napközben 5 és 9 fok közötti felmelegedésre készülhetünk.

Portrait of woman enjoying winterForrás: Cultura Creative/Hugh Whitaker

Csütörtökön változó időjárás lesz a jellemző, helyenként erős felhőzettel, gyenge esőzéssel, máshol pedig napos időszakokkal. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 közötti hőmérséklettel kalkulálhatunk, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 2-8 fok között alakul.

Pénteken reggeli ködfoltok jelenhetnek meg, melynek feloszlása után elszórtan eső és zápor is kialakulhat. Az Északi-középhegység térségében havas esőre és gyenge hóhullásra is számíthatunk.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok közé esik, a legmagasabb nappali értékek pedig 2-6 fok között várhatóak.

A hétvégén mindvégig erősen felhős idő van kilátásban. Szombaton csak szórványosan, míg vasárnaptól pedig egyre többfelé várható zápor, eső, helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet szombaton mínusz 2 és plusz 3 között alakul, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok közé tehető. A nappali maximum szombaton 5-10, vasárnap 5-11 fok közé szökik majd.