Ez már tényleg tél: jön a hó és az erős szél

Forrás: Cultura Creative/Hugh Whitaker -
időjárás havas eső Szél tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét hátralevő részében számíthatunk esőre, hóra, havas esőre, fagyra és még erős szélre is. Természetesen utóbbi főként hétvégére várható, így nem javasoljuk a szabadtéri programokat!

Sajnos az elkerülhetetlen tél egyre közeledik, hiába szeretnénk még halogatni a hideget, már kedden is országos fagy várható. -2 és -7 fok körül lesz a hőmérséklet, ami délutánra sem melegszik fel túlságosan. Ugyan csapadék nem várható, szerdán már azt sem fogjuk megúszni. Majdnem egész nap borult lesz az ég és nem számíthatunk száraz időre. Északon többfelé, délen csak elszórtan lesz csapadék: a főváros magasabban fekvő tájain és az Északi-középhegység térségében

hó, havas eső, esetleg ónos eső, máshol gyenge eső, szitálás.

Ez már tényleg tél: jön a havas eső és az erős szél - Képünk illusztráció Forrás: Cultura Creative/Hugh Whitaker

Csütörtökön szerencsére csak kezdetben lesz borongós az idő, de később már a nap sugarait is megpillanthatjuk, viszont ez nem fog sokáig tartani. Pénteken már változóan felhős és szeles időre van kilátás, ami szombatra még rosszabb lesz. Megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé ered el az eső. Élénk, nyugaton erős lesz a déli légmozgás, erősen szeles idő várható!. Vasárnap egész nap borongós időre számíthatunk, főleg a nap első felében többfelé esővel, záporral. Erős lesz a DK-i szél! -írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.