Kevesen vannak, akik így születnek, de ez nem egy szimpla véletlen műve.

A társadalom nagyon kevés százaléka születik apró lyukkal a fülénél, ám mégis külön elnevezés van a jelenségre. Ezek az emberek nem földönkívüliek vagy mutánsok, az orvostudomány úgy nevezi ezt az állapotot, hogy „praeauricularis sinus", vagyis a fültőmirigy legfelső csúcsán található lyuk.

Az egyes emberekfülén található lyuk eolúciós maradványForrás: Wikipédia

Valóban ritkának nevezhető, hiszen az Egyesült Királyság népességének 1%-a rendelkezik ilyennel, az USA-ban még kevesebben, míg Ázsia és Afrika egyes részein az emberek 4-10%-a bír ezzel a tulajdonsággal.

Technikailag, ez egy örökletes születési rendellenesség, amelyet egy Van Heusinger nevű tudós dokumentált először 1864-ben. Legtöbb esetben csak az egyik fülön jelenik meg a lyuk, de néhány elenyésző példa esetében mindkét hallószerven látható a kis üreg.

„Ez egy evolúciós maradvány abból a korból, amikor még kopoltyúval lélegeztünk" – nyilatkozta Neil Shubin evolúciós biológus a Mirrornak.

A legtöbb esetben nem kell vele különösebben foglalkozni. Csak akkor okozhat fejfájást a dolog, ha elfertőződik az apró lyuk, hiszen egy ilyen kis mélyedésbe könnyen letelepedhetnek a kórokozók, ám ezt gyógyszerrel kezelni lehet. Csak nagyon ritka, speciális esetben van szükség műtétre.