Haláluk után is meggyógyulhatnak a betegek

Forrás: Facebook/Nareerat A Naovaratpong -
hibernálás fagyasztás orvostudomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, de az orvostudomány már itt tart. Van lehetőség hibernáltatni a testünket. 

Az újnak számító orvosi fejlesztés nem most vette kezdetét, ám idáig nem sűrűn hallhattunk ehhez hasonló eseményekről. A szárnyra kelő hírek apropója egy 14 éves brit lány, aki rákos megbetegedés következtében veszítette életét. A tini holtteste a Cryonic Institute-ban került lefagyasztásra a múlt hónapban Arizónában. Az eljárás során -196 fokra hűtik le a testet, és a módszer körülbelül 14 millió forintjába kerül a lány családjának – tudta meg a TheSun.

Matheryn Naovaratpong a legfiatalabb hibernált személy Forrás: Facebook/Nareerat A Naovaratpong

A legfiatalabb hibernált ember egy 2 éves thai kislány, aki egy

ritka agydaganat következtében halt meg.

A családja úgy döntött, hogy hibernálják a kislány szervezetét annak reményében, hogy az orvostudomány egyszer majd fogja tudni kezelni a ritka betegséget. Matheryn Naovaratpong a 3 éves születésnapja előtt hunyt el, és tavaly ősszel került be a tartósító intézménybe.

Több erre szakosodott cég is foglalkozik a speciális hűtéssel, és egyre több beteg választja ezt a módszert. Az arizonai Alcor Life Extension Foundation körülbelül 100 testet őriz pillanatnyilag lefagyasztva, és több mint 1000 ember jegyeztette elő magát, hogy haláluk után hasonló eljárásban részesülhessenek.

Ilyen kapszulákban tárolják a lefagyasztott testeket Forrás: cyronics.org

Amerikában több ilyen létesítmény is üzemel, és Oroszországban is van egy, amely 2005 óta fogadja a pácienseket, még állatokat is. Ám a kiváltságosoknak komoly vagyonra van szükségük a fagyasztás finanszírozásához. Egy felnőtt test tárolása akár 44 millió foritnak megfelelő összegbe is kerülhet a Cryonic Institute-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.