Új kabalákat kerestek a vizes-vb-nek, miután a Bol-Dog névre keresztelt kutya nem lett túlságosan sikeres. Két tündérre esett a bizottság választása, de elnevezni őket sem sikerült jobban. A fiúfigura a Water Willy nevet kapta, ahogy egyébként egy műpéniszt is hívnak.

Második nekifutásra sem sikerült sokkal jobban a vizes-vb kabaláinak kiválasztása. A Bol-Dog kutya nyugdíjazása után két vízililiomot formázó figura mellett döntöttek. A lány a Water Lilly, a fiú pedig a Water Willy nevet kapta. Utóbbival csak az a probléma, hogy ez egy műpénisz neve is.

Műpénisz nevét kapta a vizes-vb új kabalája, Water WillyForrás: Facebook/Budapest 2017 - FINA World Championships

A keresőbe beírva mindenki meg is bizonyosodhat arról, hogy milyen termékeket lehet megtalálni Water Willy néven, mivel a Willy az angol szlengben a férfi nemi szervet jelenti. A szervezők szerint azonban, ha a Charlie és a csokigyárból ismert Willy Wonka elfogadott, akkor Water Willyvel sem lehet probléma."Egy többfős csapat közös ötletelésének eredménye a kabalák elkeresztelése, amelyek egyébként megfeleltek a Nemzetközi Úszószövetségnek, ahogy a világ is elfogadta korábban a Wil-ly Fog vagy a Willy Wonka nevet. A Willy szó átvitt jelentése egyébként nem köztudomású az angolszász nyelvterületeken, de mi a rendezvényeken Vilinek és Lilinek hívjuk majd őket" - árulta el a Blikknek Csurka Gergely a MÚSZ sajtófőnöke.