A legtöbb amerikai államban a halálra ítéltek megkaphatják azt a vacsorát, amit szeretnének, Texas állam azonban ezt idén eltörölte. Lássuk, miket kértek az emberek haláluk előtt 2016-ban, a halálsoron. 

William Sallie A férfi pár nappal ezelőtt hunyt el, utolsó vacsorájára pizzát kért pepperonival, csirkeszárnyakat buffalo szósszal és egy nagy pohár üdítőt. A cellájában fogyasztotta el a vacsorát, mielőtt megkapta volna a halálos mérget. Az utolsó szavai pedig ezek voltak: "Nagyon, nagyon sajnálom, bocsássanak meg azért, amit tettem."

William Sallie utolsó vacsorájára pizzát kértForrás: Ga. Department of Corrections, AFP

Sallie egyébként 1990-ban ölt meg egy John Lee Moore nevű férfit, és ő volt a 19. ember, akit idén Amerikában kivégeztek. 

Oscar Ray Bolin Jr.-t januárban végezték ki Floridában, a bűne 3 ember megölése volt. A férfi nem akart semmit mondani a halála előtt, ám a vacsorát nem hagyta ki:

steaket kért salátával, fokhagymával, héjában sült krumplival, citromtortával és kólával. 

Oscar Ray Bolin Jr. steaket kért salátával, fokhagymával, héjában sült krumplivalForrás: Florida Department Of LawEnforcement, AFP


Joshua Bishop

2 embert ölt meg, amiért idén március legvégén végezték ki. A férfi egy alaposan megrakott szendvicset rendelt, mellé chipset, limonádét, amerikai káposztasalátát és egy jófajta pörköltet. Utolsó szavai ezek voltak: "Igen, már érzem."

Joshua Bishop egy jól megrakott szendvicset kért utolsó vacsorájáraForrás: Georgia Department of Corrections, AFP

 

Daniel Lucas egy apát és két gyermekét ölte meg évtizedekkel ezelőtt, így idén áprilisban őt végezték ki. Utolsó szavaival elnézést kért az elhunytak családjától. Ő a következőket kérte élete utolsó vacsorájára: pizza, steak, calzone sajttal, töltött gombafejek, saláta és narancslé. 

Daniel Lucas többek közt steaket rendeltForrás: Georgia Department of Corrections, AFP

John Conner a 80-as években ölte meg egyik szomszédját és egy barátját, a gyilkosságért őt is idén végezték ki. A férfi rántott halat és két méretes hamburgert kért élete utolsó vacsorájára, ám az utolsó szavait nem jegyezték fel. 

John Conner rántott halat rendeltForrás: Georgia Department of Corrections, AFP