Halálra ítéltek utolsó vacsorái és kívánságai 2016-ban

Forrás: Georgia Department of Corrections, AFP -
börtön halálos ítélet News elítélt Halálsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb amerikai államban a halálra ítéltek megkaphatják azt a vacsorát, amit szeretnének, Texas állam azonban ezt idén eltörölte. Lássuk, miket kértek az emberek haláluk előtt 2016-ban, a halálsoron. 

William Sallie

A férfi pár nappal ezelőtt hunyt el, utolsó vacsorájára

pizzát kért pepperonival, csirkeszárnyakat buffalo szósszal és egy nagy pohár üdítőt.

A cellájában fogyasztotta el a vacsorát, mielőtt megkapta volna a halálos mérget. Az utolsó szavai pedig ezek voltak: "Nagyon, nagyon sajnálom, bocsássanak meg azért, amit tettem."

William Sallie utolsó vacsorájára pizzát kért Forrás: Ga. Department of Corrections, AFP

Sallie egyébként 1990-ban ölt meg egy John Lee Moore nevű férfit, és ő volt a 19. ember, akit idén Amerikában kivégeztek.

Oscar Ray Bolin Jr.-t

januárban végezték ki Floridában, a bűne 3 ember megölése volt. A férfi nem akart semmit mondani a halála előtt, ám a vacsorát nem hagyta ki:

steaket kért salátával, fokhagymával, héjában sült krumplival, citromtortával és kólával.

Oscar Ray Bolin Jr. steaket kért salátával, fokhagymával, héjában sült krumplival Forrás: Florida Department Of LawEnforcement, AFP


Joshua Bishop

2 embert ölt meg, amiért idén március legvégén végezték ki. A férfi

egy alaposan megrakott szendvicset rendelt, mellé chipset, limonádét, amerikai káposztasalátát és egy jófajta pörköltet.

Utolsó szavai ezek voltak: "Igen, már érzem."

Joshua Bishop egy jól megrakott szendvicset kért utolsó vacsorájára Forrás: Georgia Department of Corrections, AFP

Daniel Lucas

egy apát és két gyermekét ölte meg évtizedekkel ezelőtt, így idén áprilisban őt végezték ki. Utolsó szavaival elnézést kért az elhunytak családjától. Ő a következőket kérte élete utolsó vacsorájára:

pizza, steak, calzone sajttal, töltött gombafejek, saláta és narancslé.

Daniel Lucas többek közt steaket rendelt Forrás: Georgia Department of Corrections, AFP

John Conner

a 80-as években ölte meg egyik szomszédját és egy barátját, a gyilkosságért őt is idén végezték ki. A férfi

rántott halat és két méretes hamburgert kért élete utolsó vacsorájára,

ám az utolsó szavait nem jegyezték fel.

John Conner rántott halat rendelt Forrás: Georgia Department of Corrections, AFP
Négy gyermekét szúrta halálra a nőhttp://www.life.hu/news/20161212-vegzett-gyermekeivel-mert-nem-tudott-fiut-szulni.htmlHalálra késelte négy lányát az édesanya, az ötödiket pedig megsebesítette. Az indítéka az volt, hogy nem sikerült fiút szülnie. NewsThinkstockElhunyt Esma Redzepova, a cigányzene egyik jelentős alakja http://www.life.hu/news/20161212-esma-redzepova-meghalt-73-eves-volt-ciganyzene-alakja.htmlEsma Redzepova az elsők között volt, akik énekeltek cigány nyelven. Szkopjében hunyt el, rövid betegség után. News--Hosszú Katinka férje, Shane állítólag megalázta Kovács Ágithttp://www.life.hu/news/20161212-kovacs-agi-allitolag-sirva-fakadt-hosszu-katinka-ferje-miatt.htmlHosszú Katinka remekül szerepelt a rövid pályás vb-n, a szponzorok pedig gratulálni szerettek volna az eredményeihez. Kovács Ági a melegítőmedence partjára terelte a gratulálni vágyókat, ebből kerekedett vita, mely során állítólag Shane Tusup megalázóan beszélt Kovács Ágival, aki elsírta magát. News--Tippi Degre, a női Mauglihttp://www.life.hu/news/20161212-tippi-degre-a-noi-maugli-elete.htmlEmlékeztek még Mauglira, akit a dzsungelben a vadállatok neveltek fel? Nos, Tippi Degre élete nem mese: a kislány tényleg a vadonban nőtt fel. News--Brutális időjárásra kell készülni a hétenhttp://www.life.hu/news/20161211-idojaras-deeberben-erre-kell-keszulni-a-heten.htmlMegérkezett az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, és úgy tűnik, a jövő héten ismét fázni fogunk, ugynais komoly lehűlésre kell számítanunk. Akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, előfordulhat, hogy még napközben is mínuszok lesznek. NewsThinkstockKovács Ági nyilatkozott: volt szóváltás Hosszú Katinka férjével, Shane Tusuppalhttp://www.life.hu/news/20161212-kovacs-agi-elmondta-hogyan-kiabalt-vele-shane-tusup.htmlMegalázó hangnemben beszélt Hosszú Katinka férje Kovács Ágival – ezt az egykori sportolónő is megerősítette. Hivatalos Facebook-oldalán közleményben nyilatkozott az esetről Kovács Ágnes, aki leírta, ugyan a megjelent hírekben sok a valótlanság, kiabálás tényleg történt, és a hangnemet máig nem érti. NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.