Megalázó hangnemben beszélt Hosszú Katinka férje Kovács Ágival – ezt az egykori sportolónő is megerősítette. Hivatalos Facebook-oldalán közleményben nyilatkozott az esetről Kovács Ágnes, aki leírta, ugyan a megjelent hírekben sok a valótlanság, kiabálás tényleg történt, és a hangnemet máig nem érti.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, Shane Tusup kiabált Kovács Ágnessel, amikor az egykori sportoló megjelent a szponzorokkal, hogy gratuláljon Hosszú Katinkának. A medencénél történt a szóváltás, ezt a tényt maga Kovács Ágnes is megerősítette egy közleményben. Az egykori sportolónő pontosan leírta, hogyan történt valójában az eset.

Kovács Ági megszólalt a Shane-botrányrólForrás: AFP/Kisbenedek Attila

"A windsori rövid pályás úszó-vb pénteki napján, miután a döntők véget értek, több szponzor is odajött hozzám, hogy hátra szeretnének menni a medencetérhez, ahová egyébként volt érvényes akkreditációjuk. Mivel én is arra indultam, és egyébként minden világversenyen oda szoktam menni a versenyzőkhöz – így volt ez Rióban is –, most is így tettem. Beléptünk az uszodatérbe, a medencében több külföldi úszó társaságában Katinka levezetett, Shane a parton ült. A szponzorok megálltak az uszoda szélén, mert nem akartak senkit zavarni, 1-2 perc után ők egyébként ki is mentek. Én odamentem a medencéhez, mert gyorsan gratulálni szerettem volna Katinkának, meg elköszönni tőle, mert másnap már jöttem haza, és később már erre nem lett volna alkalom. Kiabálás tényleg történt ezek után, de nem az én részemről, a hangnemet a mai napig nem értem, hogy miért. Többet nem szeretnék mondani a részletekkel kapcsolatban" – írta Facebook-oldalára Kovács Ágnes.